1. FĂ SPORT REGULAT
30 de minute de mişcare în fiecare zi ajută la îmbunătăţirea sistemului cardiovascular, reduc stresul şi cresc imunitatea. E important să găseşti o activitate care să-ţi fie pe plac. Astfel, nu vei fi tentată să renunţi după câteva şedinţe.
2. DIN BELŞUG
“Consumă cât mai multe citrice, pentru că sunt o sursă importantă de vitamina C. Poţi beneficia de calităţile lor dacă le mănânci în stare crudă sau sub formă de suc“, spune consultantul în nutriţie Bogdan Guinea (B. Energy Body & Mind Fitness). De asemenea, poţi completa aportul acestei vitamine cu ajutorul unui supliment alimentar.
3. CÂT MAI MULŢI ANTIOXIDANŢI
Resveratrolul e un antioxidant puternic obţinut din strugurii roşii, atât din fruct cât şi din coajă. Statisticile spun că este de 4-5 ori mai puternic decât beta-carotenul, de 50 de ori mai puternic decât Vitamina E şi de 20 de ori mai puternic decât Vitamina C.
Pe lângă faptul că întăreşte imunitatea organismului, ajută la tratarea bolilor cardiovasculare, articulare, luptă împotriva afecţiunilor alergice şi inflamatorii, scade colesterolul şi are efect antiaging.
4. CURĂ DE ECHINACEEA
N-ar strica să faci o cură preventivă cu echinaceea. Printre proprietăţile sale miraculoase se numără întărirea sistemului imunitar, accelerarea vindecării, lupta împotriva infecţiilor
virale, ale sinusurilor, ameliorarea gripei şi simptomelor ei. Poţi găsi echinaceea sub formă de pastile, ceai sau tinctură.
5. ELIMINĂ STRESUL
Stresul este cel mai mare inamic al imunităţii. Dormi 7-8 ore pentru ca organismul să-şi recapete energia şi… relaxează-te. Încearcă un masaj antistres cu unt de mango, ghimbir şi portocale – Small Spicy Care, la Dreamline Beauty Center.
6. ŞTIAI CĂ…
Mierea de Manuka este recunoscută ca unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale? Este o miere de albine din flori de Manuka (un copac din Noua Zeelandă) care, pe lângă susţinerea sistemului imunitar, are efect antibacterian, antimicrobian, antiviral, antioxidant, antiseptic şi antiinflamator.
Trebuie să ştii că puterea antibacteriană este dată de factorul UMF (Unique Manuka Factor) care se poziţionează între 10 şi 25.
Leave a Reply