Tratamente Naturiste

7 beneficii importante ale morcovilor pentru sanatate

Morcovii pot avea puteri magice asupra organismului uman. Medici nutriţionisti spun adesea de ce e indicat să îi consumăm.
Morcovul este o rădăcină vegetală, de culoare orange, prezentă în alimentaţia noastră încă de la vârstele cele mai fragede (începutul diversificării bebeluşilor se face cu piureul de morcovi). Morcovul este sărac în calorii (40 kcal /100 g morcov), în grăsimi şi colesterol, dar completează aportul zilnic de nutrienţi cu vitamine şi fibre alimentare, care induc senzaţia de saţietate şi menţin sănătatea tractului intestinal. Alături de alte rădăcinoase (ţelină, păstârnac), morcovii sunt ingredientele primare cele mai folosite la ciorbe şi mâncăruri”.

1. Aport de vitamina A (beta caroten), care este folosită pentru asigurarea integrităţii mucoaselor şi tegumentelor şi pentru o bună funcţionare a vederii. La nivelul retinei, vitamina A se transformă în rodopsină, un pigment care ajută la îmbunătăţirea vederii nocturne, protejează împotriva degenerescenţei maculare şi a cataractei.

2. Prin aportul de fibre ajută la curăţarea optimă a colonului (3 grame de fibre/ 100 g de morcov crud).

3. Aport de vitamina K – rol în reglarea coagulării şi a circulaţiei sangvine, alături de un efect protector de tip cardiovascular anti-aterosclerotic.

4. Conţine acid folic, esenţial în creşterea şi dezvoltarea optimă neurologică a bebeluşilor şi copiilor.

5. Consumat crud este o sursă importantă de vitamina C, cu rol anti-oxidant şi de creştere a imunităţii.

6. Morcovii conţin potasiu, care ajută la echilibrarea nivelului de sodiu, asociat cu hipertensiunea şi ţin presiunea sângelui sub control.

7. Studiile arată că morcovii reduc riscul apariţiei cancerului de plămâni, mamar şi de colon cu până la o treime datorită conţinutului de falcarinol, un pesticid natural din componenţa acestora.

0 0 votes
Article Rating

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Articole similare

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x