Libertate financiara

7 pași pentru a elimina datoriile

Mulți români se află astăzi în mari datorii, ei ignoră problema până când ajunge să fie amenințată sănătatea lor financiară și are efecte negative uriașe asupra vieții lor. Afla cum pentru puteți prelua controlul acum și pentru a scăpa de datori urmând acești șapte pași simpli – și cea mai bună parte este aceea că nu vă va costa un ban pentru a face acest lucru!

 1. Utilizați simțul obișnuit
  Oamenii nu reușesc să-și dea seama cât de mult au deja au cheltuit, și înainte de a ști, le-au depășit carduri de credit lunar. Cel mai bun mod de a ști cât de mulți bani cheltuiți este de a plătiv totul în numerar. Acest lucru înseamnă utilizarea cardurilor de credit numai pentru situații de urgență cum ar fi costurile neașteptate ale mașinilor și urgențele medicale. Plătind cu numerar, veți obține o apreciere mai mare pentru fiecare leu greu câștigat.
 2. Încetați achiziția după impuls. – Chiar ai nevoie de acel articol? În loc să o cumperi, așteptați o săptămână și vedeți dacă totuși doriți să o faceți. Dacă doriți să vă îngheți datoria, trebuie să îngheți cheltuielile.
 3. Elaborarea unui plan
  Există o veche zicală în lumea financiară: dacă nu reușiți să planificați, intenționați să eșuați. Acest sfat se aplică tuturor, inclusiv gospodăriilor familiale. Începeți prin dezvoltarea unui plan de drum care vă va duce la zona fără datorii. Trebuie să știi care este datorie totală și cât timp va dura să plătiți, având în vedere plățile dvs. curente.
  Următorul proces presupune stabilirea unui buget. Afișați toate veniturile dvs. și țineți evidența cheltuielilor dvs. . Acest lucru vă va oferi o idee mai bună despre cât de mulți bani vin, cât de mulți bani cheltuiți pe activități diferite și dacă vă puteți susține sau nu actualul obiceiuri de cheltuieli.
  Odată ce știți exact cât cheltuiți, este timpul să renunțați la cheltuieli inutil. Luați o privire atentă la fiecare cheltuială și determinați care dintre ele pot fi eliminate.Puteți utiliza apoi acei bani suplimentari pentru a vă reduce datoria.Tăierea înapoi are multă voință. Dacă vă este greu să faceți acest lucru, vă sugerez să vă înființați borcane de cheltuieli. Ele funcționează într-un mod foarte simplu: creați un borcan pentru fiecare activitate principală, cum ar fi filme, clubbing, restaurante, fast-food, gaze și așa mai departe. În fiecare lună, puneți bani în fiecare borcan în funcție de bugetul dvs. Odată ce banii au dispărut, opriți-vă acea activitate particulară. Dacă rămân bani, aplicați-l pentru reducerea datoriilor. La fel de rudimentar așa cum se pare, această tehnică face minuni.
 4. Opțiunile de economisire a banilor pentru cercetare
  Căutați oportunități de economisire a banilor, cum ar fi ratele scăzute ale dobânzilor și ofertele cărților de credit. Majoritatea oamenilor se tem de bănci; ei cred că asta este încă atât de greu să obținem un împrumut bancar, așa cum a fost la începutul anilor ’50. Dar astăzi, majoritatea creditorilor sunt dornici să-ți împrumute bani. Nu vă fie teamă să negociați tarifele. Dacă nu aveți timp să faceți cumpărături și să comparați ratele de creditare, puteți să verificați întotdeauna. Veți avea o privire instantanee asupra ratelor medii pe diferite tipuri de carduri, cum ar fi precum și link-uri către cele mai bune oferte de cărți de credit.
  Priviți cu atenție aceste planuri diferite. Unele carduri de credit vă permit să vă reduceți interesul în jumătate pur și simplu prin plata unei taxe anuale de 20 lei. Imaginați-vă că: Plătiți 20 de lei o dată pe an și rata anuală a dobânzii este redusă de la 18% la 9%.
 5. Acționați
  Luați acești pași astăzi și rămâneți cu ei. Nu fi leneș. Disciplina este critică.
 6. Nu închideți conturile de card de credit. Când închideți conturile cărții de credit, reduceți opțiunile. Atâta timp cât companiile de cărți de credit nu vă percep taxe de inactivitate, este în interesul dumneavoastrăsa nu blocați conturile dvs. Problema cu închiderea conturilor este că sunteți la mila oricăror carduri de credit pe care le faceți. Asta e echivalentul faptului că trebuie să faci cumpărături la un magazin indiferent cât de bun este prețurile sunt în altă parte. În plus, atunci când companiile de cărți de credit observă că nu le mai folosiți, vă vor trimite o ofertă care vă economisește bani. Mențineți întotdeauna opțiunile deschise și fiți gata să schimbați băncile odată ce obțineți o ofertă mai bună.
 7. Întotdeauna plătiți timp
  Cel mai rău lucru pe care îl puteți face este să efectuați plăți întârziate. Dacă lăsați termenul limită, veți plăti dobândă la soldul integral al cardului de credit de la data cumpărării. Taxele cu întârziere îți fac rău imediat și ar fi mai bine folosit pentru a-ți reduce datoria, de asemenea, o grevă împotriva ratingului de credit și a viitoarei puteri de negociere. Plătind cu întârziere, diminuați și șansele de a obține cele mai bune rate și oferte pentru o mașină, împrumut sau ipotecă.

Pe termen lung – în special în cazul unui credit ipotecar – în acest fel neglijența vă poate costa mii de lei. De asemenea, în plus față de aceste șapte sfaturi, ar trebui să încercați și următoarele:

În primul rând, trebuie să creați o listă a tuturor cardurilor de credit, inclusiv soldul, rata dobânzii, plata minimă și plata ultimei declarații. Acum rearanjați această listă, astfel încât creditul care e cu cea mai mare rată a dobânzii este în partea de sus și cardul cu cea mai mică rată a dobânzii este la final. Ratele ridicate ale dobânzii, în special pe cardurile la care aveți un echilibru ridicat, sunt cea mai mare îngrijorare.

În al doilea rând, adăugați plățile minime necesare pentru toate cardurile. Decideți cât de multi banii pe care îi puteți aduce în fiecare lună, în plus față de banii necesari pentru a plăti plățile minime pentru toate cardurile. Este important să găsiți modalități de a pune deoparte mai mulți bani decât este necesar doar pentru plățile minime sau nu veți putea niciodată să vă plătiți datoria.

Acum, în fiecare lună plătiți soldul minim pe fiecare carte, dar pe cel mai mare card rata dobânzii plătește soldul minim, plus toți banii în plus pe care îi puneți deoparte în plus.
Etapa. Continuați să faceți acest lucru până când prima carte (cu cea mai mare rată a dobânzii) este plătită integral, apoi aplicați același principiu și pentru următoarea carte de credit.
Notă: nu este o idee bună să folosiți o cartelă de credit pentru a plăti datoria altei cărți de credit!
De asemenea, sunați la fiecare dintre companiile cărții dvs. de credit și solicitați o rată a dobânzii mai mică. Poți fi surprins de cât de repede vor fi de acord unele dintre ele. Ratele dobânzilor mai mici înseamnă că puteți eliminați mai repede datoria de pe cardul dvs. de credit fără a vă mări plățile.

Ultimul pas
Există multe resurse gratuite pe internet care vă ajută să analizați și să vă eliminați datoriile. Vă sugerăm să căutați în câteva dintre aceste oferte:
-DebitProfessional.net programul gratuit de analiză a datoriilor – furnizați codul poștal, estimarea datoriilor totale, și e-mail și au o discuție de specialitate cu tine despre cum să reducă sau să vă eliminați datoria
-Nu este obligatorie consultarea Genie – similară cu DebtProfessional.net, este merită încercat, de asemenea. Ca mai sus, furnizați codul poștal, datoria totală estimată și adresa de email.
– Evaluarea datoriilor gratuite D ebtMatch.net – completați formularul și sistemul lor se va potrivi tu cu unul sau doi specialiști care îți vor explica opțiunile și apoi vei decide ce este cel mai bine pentru tine.

Articole similare