Idei de afaceri

Club pentru şcolari

Club pentru şcolari – Afacerea constă într-un club unde copii şcolari îşi petrec timpul liber după terminarea orelor. Această afacere are câteva puncte în comun cu grădiniţa privată. Copiii beneficiază de câteva servicii: petrecerea timpului liber cu diverse jocuri şi activităţi interactive, realizarea temelor pentru acasă împreună cu personal calificat, meditaţii la acele materii la care au lacune, companie atunci când părinţii sunt ocupaţi.

Această afacere câştigă din ce în ce mai mult teren, pentru că părinţii sunt din ce în ce mai ocupaţi. Un alt factor care contribuie la creşterea potenţialului acestei pieţe este gradul de informare mult mai ridicat al părinţilor. Aceştia conştientizează că educaţia de calitate pentru un copil este una din cele mai bune investiţii pe care le pot face.

Deşi este vorba de educaţie informală, este nevoie să existe un program de activităţi bine stabilit. Aceasta este o afacere construită pe încredere.

Puncte tari:

Afacerea nu presupune investiţii iniţiale foarte ridicate şi nici nu are nivelul costurilor fixe foarte ridicat.

Puncte slabe:

În România există puţin personal cu experienţă în acest gen de activitate. Va fi greu pentru antreprenor să găsească personal cu calificarea necesară pentru funcţiile din firma sa.

Oportunitati:

Numărul părinţilor cu puţin timp liber va fi în creştere accentuată în următoarea perioadă, datorită accentului care va fi pus pe productivitate ridicată în firmele în care lucrează.

Temeri:

Fiind o afacere în care decizia se ia pe bază de încredere, la început este foarte dificil de câştigat clienţii

0 0 vote
Article Rating

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Articole similare

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x