Tratamente Naturiste

Afte (bucale si genitale)

Mica ulceratie superficiala, dureroasa, observata cel mai des pe mucoasa bucala si uneori pe mucoasagenitala. Aftele pot fi izolate sau pot sa se integreze intr-o boala mai generala, aftoza. Originea lor este necunoscuta. Recidivele? sunt?foarte frecvente. Sunt legate de factori infectiosi, hormonali, alimentari si de surmenaj. Ele se vindeca, de obicei, fara a necesita tratament, in vreo zece zile.

Simptome si semne – Evoluand in pusee, aftele pot fi de marime foarte mica (aftele miliare) sunt uriase (aftele necrotice ale lui Sutton). Aftele bucale sunt ulceratii rotunde sau de forma ovala, pe fond galbui si inconjurate de un halou rosu inflamator. Ele afecteaza gingiile, marginea interna a buzelor si falcilor, marginile limbii. Aftele genitale, rar izolate, se observa in principal in boala lui Behcet, in care ele sunt asociate la numeroase afte bucale.
Afta este o leziune elementara care caracterizeaza stomatita aftoasa si in general aftozele. Este localizata la nivelul mucoasei oro-faringiene, mai rar pe mucoasa genitala. Se prezinta sub forma unei ulceratii de dimensiuni mici, de forma rotunda sau ovalara, care de obicei prezinta un burelet inflamator eritematos, fiind foarte dureroasa. Afta rezulta dupa spargerea unei vezicule pline cu lichid seros, izolate sau grupate. Afta se dezvolta dintr-o vezicula (uneori de origine virala) si se insoteste de o senzatie de arsura.

Afectiuni si boli des intalnite, care pot fi tratate natural prin intermediul preparatelor naturale pe baza de plante medicinale. Tratati natural acneea, anorexia, astmul, anexita, amigdalita si multe alte afectiuni, descoperind secretele plantelor medicinale.

Aftele reprezinta ulceratii ale mucoasei bucale, cu un contur regulat, galbui cenusiu, inconjurat de halou rosu.

Simptomul principal al aftelor este durerea iar etiologia este probabil virala.

Localizarea aftelor poate fi bucala si genitala.

Plantele cu efectele binefacatoare in cazul aftelor sunt afinul (vaccinium myrtillus) si lamaiul (citrus limonum).

Articole similare