Sanatate
Tratamente Naturiste

Alcoolul și sănătatea

Cercetările au demonstrat că un consum moderat de alcool poate îmbunătăţi nivelurile de lipoproteine cu densitate crescută, grăsimi cu rol protector (HDLcolesterol sau colesterolul „bun“) și poate reduce riscul apariţiei bolilor cardiovasculare.

Chiar și o cantitate scăzută de alcool poate încetini activitatea creierului, poate afecta reflexele și simţul de orientare. De asemenea, alcoolul poate influenţa funcţiile sexuale și somnul, poate provoca dureri de cap și pirozis (arsuri retrosternale). Consumul ridicat de alcool crește riscul decesului din alte diferite cauze.

Consumul de alcool determină creșterea nivelului trigliceridelor și al tensiunii arteriale și poate influenţa efectul unor medicamente antihipertensive. American Cancer Society subliniază legătura dintre consumul de alcool și riscul apariţiei cancerului de sân, de ficat, bucal, de gât și de esofag.

Deoarece încă nu se cunosc în totalitate efectele alcoolului asupra sănătăţii, dacă nu sunteţi băutor, nu vă apucaţi de băut. Dacă vă place alcoolul, consumaţi-l cu moderaţie. Moderaţie înseamnă o băutură pe zi pentru femei sau pentru orice persoană în vârstă de 65 de ani sau mai mult. Pentru bărbaţii cu vârsta mai mică de 65 ani, moderaţie înseamnă nu mai mult de două băuturi zilnic. Femeile însărcinate nu trebuie să consume alcool.

O băutură înseamnă 150 ml de vin, 350 ml bere sau 50 ml de lichior.

Articole similare