kurtmann.ro%20
bestkids.ro%20
Alimentatie
Tratamente Naturiste

Alimente și mâncăruri interzise bolnavilor de diabet

De articoleutile - vineri februarie 1, 2019

Băuturi: bere, vin dulce, must, sirop, lichior, băuturi îndulcite cu zahăr.

Pâine: orice fel de pâine peste cantitatea permisă.

Supe: supe cu rântaş, supe cu paste făinoase sau cu orez. Acestea din urmă sunt interzise pentru motivul că orezul, grişul şi pastele făinoase dintr-o farfurie cu supă se afla în cantităţi care nu pot fi controlate pe cântar .

Dacă supa a fost preparată special pentru diabetic, separat, cu făinoasele respective cântărite în prealabil, este desigur permisă. Făinoasele crude conţin 75 g glucide la 100 g, iar făinoasele fierte aproximativ 20 g glucide la 100 g.

Mâncăruri cu carne: oricare din mâncărurile cu răntaş, şniţel cu pesmet sau cu făină, chiftele preparate cu pâine sau perişoare cu orez.

Peşte: peşte prăjit în pesmet.

Brânzeturi: brânza de vaci şi urda peste cantităţile permise. Grăsimi: interzise în exces.

Ouă: interzise în exces.

Zarzavaturi şi legume: cartofi, morcovi, ţelină, sfeclă, mazăre, ceapă peste cantităţile permise .

Legume uscate: fasole boabe, linte, mazăre uscate. Acestea conţin aproximativ 60 % glucide. Când se fierb, conţinutul lor în glucide se cifrează la aproximativ 15-20%. Dacă mâncarea s-a preparat separat pentru diabetic, cu cantităţi cântărite în prealabil, ea este desigur permisă.

Fructe proaspete: struguri, prune. Oricare alt fruct peste cantităţile permise.

Fructe uscate: toate.

Dulciuri: interzise dacă conţin zahăr sau făină.

Articole similare