Criptomonede

Ce sunt criptomonedele?

Chiar dacă bitcoin a apărut acum mai bine de 8 ani, sistemul este încă nou şi într-o continuă dezvoltare.  Apar monede noi destul de des şi trebuie să fii foarte conştient de ceea ce faci. Înainte să investeşti în criptomonede  (monede virtuale) trebuie să le studiezi şi să le cunoşti tehnologia. Înainte să intrăm în particularitatea fiecărei monede, aş vrea să lămurim anumite aspecte privind cripomonedele.

Ce sunt criptomonedele?

Cel mai bine este să începi tu să cauţi şi să citeşti despre acest tip de investiţie şi ce presupune. Pe scurt, criptomonedele sunt monede digitale, nebancare, folosite pe post de mijloc de plată. În lume, cea mai cunoscută monedă virtuală este bitcoin-ul care a apărut în 2009 însă, o bună perioadă de timp, a stat sub umbra anonimatului. De 4 ani criptomonedele au început să se facă cunoscute şi au reuşit să ajungă la urechile tuturor investitorilor.

Cele mai cunoscute monede sunt cele din tabelul de mai jos:

Google-ul este cea mai bună soluţie. Sunt sute de articole pe acest domeniu şi trebuie doar să începi să citeşti.

Cum sa investesc in criptomonede?

Înainte să investeşti, ai nevoie de un plan de investiţii şi de o strategie. Dacă până acum preţurile au mers mai mult în sus, nu te gândi că acest lucru se va întâmpla mereu de acum înainte. Sunt mereu momente cu suişuri şi coborâşuri în care băieţii deştepţi fac bani profitând de naivitatea pieţei. La fel cum am zis mereu, în momentul în care doreşti să faci o investiţie riscantă (precum cea în criptomonede) să alegi să investeşti doar banii pe care îţi permiţi să-i pierzi.

Cu toate că eu nu cred că poţi pierde toţi banii, sunt şanse ca volatilitatea să fie prea mare şi să pierzi o parte din ei. Totul depinde de tine şi de monedele pe care le-ai cumpărat.

Eu personal, sunt adeptul investiţiilor şi nu a speculaţiilor. Am cumpărat monede a căror tehnologie ar putea schimba lumea şi modul în care o privim. Mereu mă uit la tehnologia din spatele monedelor. De regulă, aleg monedele care sunt mai populare şi care se bazează pe o tehnologie revoluţionară. Ca să rezum, aleg să investesc în criptomonede pe termen lung. Cumpăr acum şi le păstrez o bună perioadă de timp ca să iasă un randament de cel putin 2 cifre. Dar îţi spun, totul depinde de moment. Dacă simt că a crescut mult, vând şi aştept un moment de scădere.

Cum pot sa cumpar monede virtuale?

Procesul este puţin diferit de la monedele principale (bitcoin, ethereum) la celelalte. Poţi cumpăra bitcoin sau ethereum chiar şi cu lei, însă celelalte monede doar cu euro/dolar sau direct cu bitcoin. Multe dintre monede se aseamănă atunci când le cumperi şi tot ce trebuie să faci este să înţelegi mecanismul din spatele lor.

Cum poti vinde monede virtuale

Dacă ai aflat procesul de cumpărare înseamnă că ştii şi procesul de vânzare. Este asemănător cu cel de cumpărare. Trebuie să foloseşti aceeaşi paşi însă scopul final este să ajungi la lei/euro/dolari. Sper că acum este mult mai clar în ceea ce priveşte cumpărarea de monede virtuale și sper că ghidurile te vor ajuta.

Succes la investiţii

0 0 vote
Article Rating

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Articole similare

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x