vegis.ro%20
kurtmann.ro%20
bestkids.ro%20
vegis.ro%20
Dulciuri

Biscuiti cu migdale si caise

De articoleutile - luni februarie 11, 2019

Ingrediente

– cana de faina alba

– cana de zahar brun

– 1 lingura praf de copt

– 2 oua

– cana de lapte (1% grasime)

– 2 linguri de ulei

– 2 linguri de miere

– lingura de esenta de migdale

– 2/3 cana de caise uscate maruntite

– cana de migdale maruntite

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C. Se pune faina, zaharul si praful de copt intr-un bol mare si se bate compozitia obtinuta cu telul. Se adauga ouale, laptele, uleiul, miere si esenta de migdale.

Se amesteca totul cu o lingura de lemn apoi se adauga migdalele si caisele maruntite. Aluatul obtinut se amesteca bine cu mainile pudrate cu faina pana cand devine uniform. Se intinde aluatul pe o folie de plastic si se modeleaza intr-un baton lung de 30 cm si lat de 7-8 cm. Batonul se pune intr-o hartie pentru copt si se da la cuptor timp de 25-30 minute.

Apoi se scoate si se lasa 10 minute sa se raceasca, in timp ce cuptorul ramane la temperatura de 230 grade C. Se pune batonul pe o planseta si se taie in 24 biscuiti, care se pun din nou la cuptor, pe o hartie pentru copt.

Biscutii se lasa 15-20 minute, pana cand devin crocanti, apoi se scot si se servesc reci.

Articole similare