Biscuiti cu migdale si caise

Ingrediente
– cana de faina alba
– cana de zahar brun
– 1 lingura praf de copt
– 2 oua
– cana de lapte (1% grasime)
– 2 linguri de ulei
– 2 linguri de miere
– lingura de esenta de migdale
– 2/3 cana de caise uscate maruntite
– cana de migdale maruntite
Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul la 200 grade C. Se pune faina, zaharul si praful de copt intr-un bol mare si se bate compozitia obtinuta cu telul. Se adauga ouale, laptele, uleiul, miere si esenta de migdale.
Se amesteca totul cu o lingura de lemn apoi se adauga migdalele si caisele maruntite. Aluatul obtinut se amesteca bine cu mainile pudrate cu faina pana cand devine uniform. Se intinde aluatul pe o folie de plastic si se modeleaza intr-un baton lung de 30 cm si lat de 7-8 cm. Batonul se pune intr-o hartie pentru copt si se da la cuptor timp de 25-30 minute.
Apoi se scoate si se lasa 10 minute sa se raceasca, in timp ce cuptorul ramane la temperatura de 230 grade C. Se pune batonul pe o planseta si se taie in 24 biscuiti, care se pun din nou la cuptor, pe o hartie pentru copt.
Biscutii se lasa 15-20 minute, pana cand devin crocanti, apoi se scot si se servesc reci.