vegis.ro%20
kurtmann.ro%20
bestkids.ro%20
vegis.ro%20
Rase de caini

Bloodhound

De articoleutile - vineri octombrie 13, 2017

Bloodhound este o rasă de câini care face parte din marele grup al copoilor, fiind cel mai mare și cel mai puternic dintre toți copoii. Sunt folosiți pentru urmăriri, detectare, ca animale de companie, sau pe ringuri și în concursurile de dresaj.

Originile ancestrale ale Bloodhound-ului pot fi căutate cu mult timp în urmă, la mănăstirea St. Hubert. Acești câini erau, pe atunci, numiți „Segusius” și erau utilizați, la origini, pentru a lua urma lupilor, a căprioarelor sau pentru a urmări un animal rănit sau om, după petele de sânge pe care le lăsa acesta. Când normanzii au cucerit Anglia, la 1066, au fost cuceriți de acest câine, el fiind și singura rasă adusă din și numită „Bloodhound”. Sau, mai precis, cei negri și maronii erau numiți așa, pentru că cei albi purtau numele de „Talbot Hounds”. Bloodhound-ul modern nu este deloc același cu cel din zilele de atunci, sau cu primul câine al acestei rase care a fost văzut pe un ring, in 1871.

Bloodhound

Descriere fizică

Este un câine de talie mare, puternic, masiv, cu pielea subțire, liberă care atârnă în cute pe frunte, obraji, gât. Capul este lunguieț, craniul înalt și ascuțit, botul lung, nas mare și buze mari. Ochii sunt adânciți în orbite, de culoare închisă. Urechile sunt atașate jos, foarte lungi, atârnă în pliuri lungi de-a lungul maxilarelor. Coada este lungă, format conic, purtată în sus, ușor curbată, dar nu pe spate. Blana are un păr scurt, des, destul de aspru pe întregul corp, dar este moale și mătăsos pe cap și urechi. Cele mai des întâlnite culori sunt negrul și cafeniul, cafeniu și roșu, roșu complet. Poate avea sau nu pete albe pe piept, labe sau coadă.

Personalitate

Este un câine inteligent, serios, activ, blând, prietenos, perseverent, mai ales în urmărirea vânatului rănit după urma de sânge, de unde și numele de bloodhound („blood”, în engleză însemnând „sânge”). Nu latră mult, dar latră tare, au un simț olfactiv foarte dezvoltat, vioi, echilibrat, dar încăpățânat și independent. Este foarte răbdător cu copiii, devotat și atașat de stăpân. Nu are probleme cu străinii, cu alți câini sau alte animale.

Bloodhound

Întreținere

Îngrijire

Blana trebuie periată ocazional pentru a îndepărta firele de păr moarte. Urechile trebuiesc îngrijite permanent pentru a nu se infecta de la mizeria sau praful adunat. La fel trebuiesc îngrijite cutele de pe față.

Hrana

Normal, pentru că este un câine de talie mare, și extrem de puternic, un Bloodhound are nevoie și de cantități mai mari de hrană. Mâncarea trebuie să fie în cantități însemnate și cu valori nutriționale ridicate, pentru a-i asigura forța uriașă de care dispune.

Boli

Bloodhound

Rasa este aproximativ ferită de boli congenitale și ereditare, deși au fost reportate unele displazii. Cele mai des înâlnite probleme la un Bloodhound sunt cele legate de ochi, care le curg uneori, acest lucru dezvoltând și infecții ale ochiului și corneei. Tot la capitolul infecții le putem specifica și pe cele ale urechii, generate de urechile lor lungi și stufoase. Și, nu în ultimul rând, rasa este cunoscută ca una care mai poate suferi de unele complicații în dezvoltarea oaselor.

Condiții de viață

Este un câine rezistent la intemperii și se simte cel mai bine în aer liber, într-o curte îngrădită unde se poate mișca în voie. Este un câine care crește repede și nu trebuie forțat să facă plimbări lungi până nu se dezvoltă complet. Are un nivel de activitate ridicat și este indicat persoanelor active.

Dresaj

Bloodhound

Este un câine încăpățânat și independent și de aceea se dresează mai greu. Persoana care se ocupă de dresaj trebuie să aibă experiență, multă răbdare și să fie consecventă. Câinele trebuie învățat de mic să vină la comandă pentru a nu pleca de unul singur, căci are acest obicei atunci când simte mirosul vânatului.

Utilitate

Este un excelent câine de vânătoare. Este folosit de poliție pentru a lua urme și este un plăcut și devotat companion.

Caracteristici

  • Înălțime: Masculii au înălțimea de 64-72 cm, iar femelele – 58-66 cm
  • Greutate: Masculii au greutatea de 46-54 kg, iar femelele – 40-48 kg
  • Durata de viață: 10-12 ani
  • Capacitate de naștere: 8-10 pui

Articole similare