Plante medicinale

Broccoli un aliment sanatos si anticancerigen

Broccoli contin izotiocianati, substante cu importante efecte antioxidante. Broccoli are numeroase proprietati anticancer si este bogat in sulforafan, o substanta despre care oamenii de stiinta au afirmat ca are un rol esential in protejarea oaselor si a articulatiilor. Un studiu efectuat la Universitatea din Warwick spune despre beneficiile pe care le aduce consumul de broccoli in cazul persoanelor care sufera de diabet. Un alt studiu efectuat de cercetatorii de la Johns Hopkins School of Medicine, vorbeste despre consumul de broccoli, ca este benefic pentru plamanii expusi la poluare si fum de tigara, datorita sulforafanului (unul dintre fitonutrientii benefici care se gasesc in broccoli).
Oamenii de stiinta din cadrul Universitatii Berkeley din California sfatuiesc sa se consume cat mai mult broccoli si alte legume asemanatoare (exemplu: varza, conopida) pentru ca ele ajuta la intarirea sistemului imunitar. Aceste legume impiedica inmultirea celulelor bolnave si contribuie la multiplicarea celulelor albe care protejeaza organismul impotriva infectiilor.
Bogat in vitamina A, C, complexul de vitamine B, acid folic, minerale (calciu, magneziu, mangan, fier, potasiu, zinc, seleniu, fosfor) poate preveni afectiuni dintre cele mai complicate. Datorita continutului mare de glucoza, leguma intervine in combaterea cancerului pulmonar, de prostata si vezica urinara.
De asemenea, se recomanda in tratamentul cancerului esofagian si la stomac. Prin continutul de antioxidanti din familia carotenoizilor, broccoli intervine si in protectia ochilor, impiedicand formarea cataractei.
Broccoli contine, in cantitate mare, doua elemente vitale pentru organism, calciul si vitamina C, si calorii putine ceea ce-l recomanda si in curele de slabire.
Consumul regulat de broccoli sustine si fortifica sistemul imunitar, ajuta la intarirea oaselor prin continutul crescut de calciu din compozitie si lupta cu succes impotrva stresului. Continutul bogat de sulf are efecte puternice antivirale si antibiotice. Proprietatile antioxidate previn aparitia unor forme de cancer. Broccoli, foarte bun cardioprotector, controleaza tensiunea, mentinand-o in limite normale.
Inca odata recapitulam, ca o dieta bogata in broccoli previne foarte multe afectiuni si are numeroase avantaje: blocheaza dezvoltarea diferitelor tipuri de cancer la san, la colon, de vezica biliara, ovarian sau de prostata si opreste raspandirea acestora; fortifica sistemul imunitar, datorita continutului ridicat de vitamine; previne afectiunile digestive, ajuta la vindecarea gastritelor si a unor tipuri de cancer gastric; cardioprotector, mentine controlul tensiunii arteriale; previne cataracta si amelioreaza osteoporoza si are actiune benefica in multe alte boli grave.

Indicatii

• Are proprietati antioxidante care previn aparitia unor forme de cancer: cancer de san , de prostata, cancer gastric, melanom malign, leucemii

• Continutul bogat in sulf are efecte benefice antivirale si antibiotice

• Ajuta la vindecarea gastritelor cu Helicobacter pylori

• Cardioprotector, mentine controlul tensiunii arteriale

• Previne formarea cataractei

• Ajuta la intarirea oaselor si in osteoporoza prin continutul crescut in calciu

• Fortifica sistemul imun

• Consumul regulat de broccoli este o arma excelenta impotriva stresului

Recomandari:

– suc de broccoli pentru detoxifierea organismului

Preparare

Sucul
Se baga leguma cruda, foarte bine spalata, in blender, iar sucul obtinut, diluat cu putina apa si stropit cu lamaie, se consuma de trei ori pe zi.