Plante de gradina

Brumărele

Brumărele, mix de culori – este un amestec de bulbi de brumărele care fac parte din soiuri diferite, formând un pachet multicolor care încântă atât prin aspect cât și prin parfum. Acestea sunt colorate în diferite nuanțe de roz, mov, violet și roșu.

Descriere:

Plantarea bulbilor de brumărele se poate face în perioada lunilor martie-mai, atât în teren deschis cât și în ghivece, plantele putând fi transplantate chiar și atunci când acestea sunt înflorite. Acest lucru este util în cazul în care nu vă place aspectul lor într-un anumit pat de flori. Însă această operațiune trebuie efectuată cu mare atenție, astfel încât să nu se deterioreze rădăcinile. După ce se scot din pământ, acestea trebuie replantate imediat pentru a nu se usca.

Florile sunt parfumate și au un diametru de aproximativ 5 cm. Perioada de înflorire începe în luna iunie și continuă până în septembrie, dezvoltând o tufă compactă și puternică.

Brumărele, mix de culori au o creștere rapidă. Înălțimea plantei poate ajunge la o medie de 50 cm. Sistemul de rădăcini penetrează tot mai adânc solul, în mod treptat, așa că în prima iarnă rădăcinile vor fi foarte aproape de suprafața solului. Acest soi tolerează bine iernile, astfel încât nu este necesară transplantarea lui pe perioada iernii. Cu toate acestea, în primii ani de la plantare este indicată o adăpostire cu ajutorul foliei sau prin acoperirea solului cu ramuri de molid, paie sa turbă.

Avantaje:

  • Brumărelele sunt flori încântătoare care impresionează prin aspectul lor și transmit multă emoție.
  • Planta oferă aceleași randamente ridicate atât plantate în teren deschis cât și plantate în ghivece sau jardiniere.
  • Florile sunt grupate frumos sub forma unui buchet, ceea ce le recomandă în crearea aranjamentelor florale.
0 0 votes
Article Rating

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Articole similare

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x