Rase de caini

Caini din rasa Ciobănesc românesc corb

Ciobănesc românesc corb

Ciobănesc românesc corb este o rasă naturală românească ce s-a format în arealul Carpaților Meridionali și în zona subcarpatică (Dâmbovița, Argeș, Prahova, Brașov). Numele de „Corb” vine de la faptul că blana sa este neagră în întregime.

Ciobănescul românesc corb este inteligent, activ, curajos, mândru, calm și echilibrat, ascultă de stăpân și are un instinct de pază puternic. Prietenos și devotat familiei, acesta este totuși neîncrezător cu străinii. Este foarte curajos cu posibilii prădători (lupi, urși, râși). Are un lătrat foarte puternic și profund ce poate fi auzit de la distanțe mari.

Este un câine ciobănesc de stână de talie mare, deci are nevoie de mult spațiu de mișcare.

Ciobănesc românesc corb

Deși este un câine mare, robust și impozant nu este un câine greoi, are nevoie să fie agil pentru a alerga după eventualii prădători, pentru a mâna turmele și a prinde vacile ce se îndepărtează de turmă. Ciobănescul românesc corb. Are blana total neagră, dar poate avea o pată albă pe piept și poate pe labe, dar cel puțin 80% din blana lui trebuie să fie neagră.

Descriere Fizica Este un caine de talie mare, puternic, robust, impozant. Corpul este masiv si viguros, rectangular, usor mai ung decat inalt, are osatura puternica si un piept lat si inalt. Capul este puternic, masiv, solid, cu un bot conic, bine dezvoltat usor mai scurt decat craniul care este bombat. Are un stop moderat. Ochii sunt mici in raport cu capul, migdalati si oblici, au culoarea ambrei si pleopele sunt bine pigmentate. Urechile sunt in forma de „V”, sunt prise usor mai sus de nivelul capului, rotunjite putin la varf si lasate. Gatul este gros si puternic.

Unghiile sunt de culoare neagra sau cenusie. Coada este stufoasa, acoperita cu par lung si gros. Este prinsa sus; cand este in repaos aceasta este lasata cu varful usor curbat; in alerta e ridicate putand depasi nivelul spatelui. Blana este dubla, cu un strat inferior scurt si des, si unul exterior drept, mai dur, des.

Ciobănesc românesc corb

Pe cap si partea din fata a membrelor este scurt iar pe corp este abundent. Pe gat parul este mai lung si formeaza o coama. Culoarea este negru pe cel putin 80% din corp cu eventuale pete de un alb curat pe piept si labe. Daca este expus mult timp la soare in timpul verii, blana capata niste nuante roscate.

Personalitate Este un caine inteligent, voios, activ. Este curajos, mandru, echilibrat, calm, cu un instinct de paza foarte bine dezvoltat, ascultator. Este prietenos si devotat stapanului si familiei, dar neincrezator cu strainiii. Dovedeste un curaj deosebit cu evetualii pradatori (lupi, ursi). Latratul lui este puternic si profund si poate fi auzit la mari distante.

Ingrijire Blana lui necesita un periaj din cand in cand pentru a nu se incalci.

Conditii de viata Este rezistent la intemperii. Fiind un caine de stana este important pentru el sa aiba spatiu de miscare. Cel mai bine se va simti intr-o curte ingradita, dar se poate acomoda si la apartament daca este scos zilnic la plimbari si alergari.

Dresaj Nu este greu de dresat deoarece este ascultator si vrea sa faca pe plac stapanului. Se pot obtine rezultate frumoase cu un dresaj bland si consecvent.

Utilitate Este un excelent caine de paza al turmelor si al locuintei. Este si un bun animal de companie placandu-i joaca cu copiii.

 

Articole similare