vegis.ro%20
kurtmann.ro%20
bestkids.ro%20
vegis.ro%20
Amenajari Interioare

Casă pentru familie inedit amenajată

De articoleutile - marți septembrie 24, 2019

Când călătorești mult, vezi variate lucruri și ajungi să asociezi diverse amenajări cu stări și emoții trăite în excursii. Așa că nu e de mirare faptul că decizii în privința amenajării casei devin mai greu de luat.

Da, știind multe ești și bulversat vizual, iar asta li s-a întîmplat și cuplului care locuiește în casa de care-ți povestesc aici. S-au cunoscut la Paris, el francez, ea poloneză și au decis să-și amenajeze o casă în suburbii pentru ei și fetița lor. Dar la partea de design interior știaut ce nu le place: stilul contemporan, minimalist, în rest migrau între căldura stilului provensal, dar cu accente mai elegante și ideea de spații largi de tip loft newyorkez.

Și, pentru că nu știau cum să le combine în spațiile casei lor, au apelat la designerii de la biroul Mana Design care au propus așa: spațiul zonei de zi să fie cu accente provensale și clasice, iar spațiile băilor să fie cât mai largi, de tip loft, mai ales că erau situate la mansardă. Astfel, ideea de spații largi și aerisite să fie exact acolo unde ține de confort, iar în zona parterului și dormitoare ambientele să fie cu tușe franțuzești. Dar hai să vezi combinația interesantă care a ieșit.

Zona de living este vizibilă încă din holul de la intrarea în casă, iar tâmplăria ferestrelor cu șprosuri vorbește despre stilul franțuzesc.

Canapele alese de către designeri sunt de tip Chesterfield, tapițate cu o catifea în nuanță neutră și deschisă. Comoda pentru tv este și ea cu tușe clasice, dar estompate, albă în acord cu desenul șemineului. Accentele de tip loft sunt prezente prin textura cărămizii vopsită în alb din lateralul ferestrei, dar și prin dispunerea și forma corpurilor de iluminat suspendate.

Șemineul s-ar fi dorit poziționat central în raport cu cele două canapele, dar casa fiind deja construită și coșul de fum era deja ridicat și poziționat. Singura intervenție care a mai putut fi făcută a fost masca din piatră a șemineului realizate cu detalii clasice, dar totul cât mai simplu și mai puțin opulent.

Una dintre canapele a fost poziționată în fața ferestrelor. Și nu întâmplător a fost ales un model Chesterfield pentru că o astfel de canapea are spătarul jos, deci acoperă o mică parte din suprafața ferestrei. Pentru mai multă lumină naturală, s-a renunțat la perdele, suprafața geamurilor fiind încadrată de draperii simple, albe, care prin textura lor imprimă senzația de confort.

Când sunt alese nuanțe neutre penru finisaje și piesele mari de mobilă, prin decorațiuni totul poate căpăta culoare, iar aici se vede exact cum. Câteva perne, flori într-o glastră poziționată pe una dintre măsuțe, un tablou mai intens deasupra șemineului și interiorul deine mult mai vivace.

Setul canapelelor este acompaniat de un fotoliu din alt registru, respectiv asortat cu măsuțele din lemn. O legătură frumoasă către zona locului de luat masa și bucătărie, dar și cu ideea de terasă exterioară și grădină.

Spațiul livingului comunică deschis cu sufrageriea, strategic poziționată în fața ferestrelor care permit accesul în grădină, iar mai departe se citește bucătăria, parțial la vedere. Spațiul sufrageriei este tratat similar ambientărilor de tip loft cu scaune disparate și corpuri de iluminat supradimensionate care amplifică senzația de spațiul larg și luminos.

Mobilier exact cât trebuie, iar în rest spațiu amplu, fără decorațiuni textile la nivelul pardoselii, ci totul cât mai aerisit tratat. Pete de culoare prin finisajul scaunelor sau ale pernelor decorative. O vitrină cu aspect clasic ține loc și de bufet, dar și de vitrină tip bar.

Blaturile mesei și cel al peninsulei bucătăriei sunt tratate similar ca și nuanță, în rest albul fiind dominant. Legătura s-a făcut armonios, mai ales că la nivelul pardoselii parchetul din zona de zi este întrerupt de plăci ceramice.

Ce soluție poți adopta atunci când spațiile comunică între ele, dar totuși îți dorești plăci ceramice în bucătărie? Una dintre modalități este să tratezi pardoseala din bucătărie similar unui covor. Astfel îți va fi mai ușor să alegi gresia potrivită. Iar combinația de alb și negru este una clasică și mereu atemporală. Hota este interesant mascată într-o piesă realizată pe comanda la firma de mobilier. Practic, a fost tratată ca un corp de mobilier suspendat din MDF cu rolul de a masca tubulatura hotei și hota.

Fiind mai multe ferestre în zona de blat a bucătăriei, acest lucru i-a determinat pe designeri să propună masa peninsulă pentru ca plita să poată fi montată la distanță față de ferestre, unde practic nu prea mai era loc pentru ea. Astfel, de-a lungul zidurilor cu ferestre a putut fi montată mobila cu blat, iar în loc de faianță s-au prevăzut lambriuri finisate cu alb antichizat. Corpurile suspendate sunt puține la număr pentru a nu obtura lumina naturală, ca atare și cele existente sunt prevăzute ca vitrine.

Majoritatea spațiului de depozitare este la nivelul corpurilor inferioare care formează sub blaturi un ansamblu în L. Masa peninsulă este mărginită de două culoare de acces, practic pe ambele sale laturi.

Locul electrocasnicelor mai mari, cum sunt cuptorul și combina frigorifică, sunt poziționate pe latura bucătăriei comună cu zona de zi. Astfel, accesul la frigider se face ușor dinspre sufragerie și living.

Bucătăria comunică cu sufrageria și livingul, dar cea mai mare parte a ei, în special cea cu electrocasnice este ascunsă privirii, lăsând dinspre zona de zi să se vadă doar partea cea mai ordonată și mai liberă de elemente și dotări tehnice.

Accesul la etaj se face prin intermediul unei scări interioare care este vizibilă din toate funcțiunile zonei de zi. Finisajul peretelui în zona scării interioare este din lambriu vospit alb antichizat pentru a proteja mai bine zona, dar și pentru a mai exista o textură plăcută care să se simtă în atmosfera parterului.

Baia de la parter este surprinzătoare pentru că e deja dintr-un alt registru, dar unul asumat. Este mai degrabă abordată ca stil mai apropiat idei de loft decât din zona de stil franțuze

Spațiul mic al camerei de baie de la parter a fost prevăzut cu o oglindă generoasă pentru a da senzația de mai mult spațiu.

Designerii au prevăzut ca în locul unui lavoar montat pe mobilă să aleagă un model atipic, care a putut fi poziționat mai aproape de fereastră și mai departe de ușă, astfel ca spațiul mic să fie cât mai bine utilizat. Pentru montarea acestui corp sanitar au fost retrasate instalațiile sanitare.

Scara interioară este simplă, cu trepte din lemn (fără contratrepte) balustrada din fier și mâna curentă din lemn. Pentru a o încadra stilurilor dorite ale casei, designerii au propus ca treptele să fie într-o nuanță natur, dar mâna curentă, lateralele și stîlpii balustradei să fie vopsiți în alb.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of

Articole similare