Alimentatie

Cate ceva despre pericolu FAST-FOOD

Dieta ne influenteaza genele. Cercetatori de la Institutul de Cercetare Rowett, Scotia au demonstrat ca substantele chimice din alimente pot produce modificari ale genelor si codului histonelor.

Dieta noastra ii influenteaza si pe copiii nostri – Copiii mamelor din a caror alimentatie au lipsit anumiti nutrienti sau anumite substante au fost in exces, au un risc mult mai mare de a se imbolnavi de diabet, obezitate, hipertensiune arteriale, cancer.

-Cercetarile arata ca hrana excesiv de bogata in grasimi si zahar poate produce modificari la nivelul creierului (asemanatoare celor ce apar in dependentele de cafea, tutun, droguri), care fac dificila renuntarea la ele.

-O singura masa de tip fast-food furnizeaza cantitatea de grasimi care ar fi suficienta pentru 3-4 zile si energia pentru o zi intreaga. In afara excesului caloric, calitatea uleiurilor prelucrate influenteaza, si ea, starea de sanatate.

Leptina, o substanta secretata in mod continuu de celulele grasoase (adipocite) si nivelul ei din sange reflecta rezervele de grasime din organism. Hipotalamusul descifreaza semnalele date de leptina. Cei care se ingrasa, dezvolta rezistenta fata de leptina si astfel, hipotalamusul devine mai insensibil. Aceste modificari sunt reversibile, dar eforturile pentru pacientul obez sunt mari.

-Expunerea la alimente grase in copilarie, va determina anumite schimbari care ii vor face pe copii (viitori adulti) sa aleaga tot restul vietii alimente cu continut mare in grasimi.

Pentru sanatatea dumneavoastra : beti multa apa, mancati fructe si legume, salate, reduceti grasimile, alcoolul si dulciurile !

0 0 votes
Article Rating

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Articole similare

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x