Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de purcel

Speli carnea, o tai cubulețe și o pui la fiert în apă. Când începe să fiarbă îndepărtezi bine spuma. Cureți toate legumele și le speli bine.

Ceapa, roșia, dovlecelul și ardeiul le toci cubulețe mici, iar morcovul îl dai pe răzătoarea mică și lei pui la fiert în oală, după ce carnea a fiert o oră.
Pui țelina, păstârnacul și pătrunjelul intregi (sau le tai cuburi) si adaugi o lingură de sare. Cureți și speli cartofii, apoi îi tai cubulețe și îi adaugi peste legume.

Adaugi o lingură de sare, pui capacul și lași să fiarbă la foc mic până când carnea și legumele sunt fierte. Adaugi bulionul, completezi cu apă, condimentezi cu sare și piper după gust și mai lași să clocotească.

Înainte cu 5 minute ca ciorba să fie gata adaugi borș după gust, iar la sfârșit pui verdeața tocată mărunt. O servești cu smântână.

INGREDIENTE

  • 400g carne de porc
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1 țelină mică
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 1 păstârnac
  • 1 dovlecel mic
  • 8 cartofi medii
  • 1 roșie
  • sare
  • piper
  • 2 linguri bulion
  • leustean verde
  • pătrunjel verde
  • Borș de putină