Dulciuri

Clatite cu capsuni

De articoleutile - luni februarie 11, 2019

Ingrediente

– 2 albusuri de ou

– 1 lingura de ulei

– 1/2 cana de lapte degresat

– 1/2 cana de faina alba

– 1/2 cana de faina de hrisca

– 1 lingura de praf de copt

– 1 lingura de zahar

– 1/2 cana de apa minerala

– 3 cani de capsuni

Mod de preparare

Se bat albusurile de ou, alaturi de ulei si lapte. Separat, se amesteca faina alba, faina de hrisca, praful de copt si zaharul. Se adauga albusurile de ou si apa minerala si se amesteca pana fac spuma.

Se incalzeste o tigaie pe foc si se pune compozitia, cate o jumatate de cescuta pentru fiecare clatita. Cand la suprafata apar bule de aer, iar marginile sunt rumenite, se intoarce clatita si se mai lasa 1-2 doua minute.

Repetati operatiunea pana la terminarea compozitiei. Clatitele se servesc calde, umplute cu capsuni proaspete.

Articole similare