Tratamente Naturiste

Condimentul aromat care face minuni pentru creier.

Pe lângă stimularea memoriei, îți accelerează și arderile metabolice, ajutându-te să îți menții silueta. Cea mai simplă cale de a-l consuma este prin adăugarea pulberei magice în deserturi, peste fructe, în cafea, peste bolul cu cereale sau terci de ovăz.

Minunata scorțișoară ne aduce numai beneficii. Scorțișoara este unul dintre cele mai vechi condimente cunoscute, fiind menționată în Biblie și folosită în Egiptul antic. În China, utilizarea acesteia este menționată în una dintre cele mai vechi cărți de medicină botanică chineză, datată în jurul anului 2.700 î.Hr. Scorțișoara a devenit una dintre primele mărfuri tranzacționate între Orientul Apropiat și Europa.

Scorțișoara reglează glicemia, fiind de un real ajutor diabeticilor, îmbunătățind capacitatea răspunsului insulinic.

Favorizează digestia, dar atenție. Studiile vorbesc despre scorțișoara autentică, scorțișoara de Ceylon. Specia ceylon este mai dulce, mai subtilă și mai rafinată decât specia cassia (care provine de fapt din scoarța unui conifer asiatic).

Cercetătorii au descoperit că doar simpla mestecare a scorțișoarei sau doar gestul de a o mirosi ajută la îmbunătățirea procesului cognitiv.

Un alt studiu din 2011 a descoperit legătura dintre scorțișoară și reducerea inflamațiilor cronice, care cauzează multiple boli neuro-degenerative.

Tot scorțișoara stimulează producerea progesteronului și descreșterea producției de testosteron la femei, ajutând în felul acesta la o echilibrare hormonală binevenită la orice vârstă.

Tot cercetătorii au arătat că scorțișoara este o sursă grozavă de mangan, un mineral foarte necesar organismului.

De asemenea, scorțișoara reprezintă o sursă minunată de fier, calciu și fibre alimentare, dar și un ingredient care sprijină buna funcționare a bilei.

0 0 votes
Article Rating

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Articole similare

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x