Dieta cu clorofilă este eficientă nu numai pentru slăbit, ci şi pentru detoxificarea organismului, pentru purificarea sângelui şi pentru îmbunătăţirea aspectului pielii. Astfel, acneea rebelă şi sensibilitatea la infecţii vor fi înlăturate, iar tenul va deveni curat şi mai luminos.
Pentru a obţine clorofila nu aveţi nevoie de o aparatură specială, un simplu mixer electric şi un storcător pentru fructe şi legume sunt ustensilele necesare. Aşadar, pentru a obţine un pahar de 200 ml cu extract de clorofilă aveţi nevoie de un mănunchi de mlădiţe de plante verzi şi de un pahar cu apă plată.
Procedeul este următorul: planta se mărunţeşte foarte bine, timp de patru sau cinci minute, cu ajutorul mixerului, după care se filtrează repede printr-un tifon. Sucul se va consuma imediat după filtrare, deoarece oxidează foarte uşor.
O altă metodă de obţinere a clorofilei este metoda prin macerare: aceeaşi cantitate de mlădiţe verzi se toacă foarte mărunt pe un tocător din lemn şi imediat după tocare planta se va pune cu tot cu suc într-un pahar cu apă plată şi se lasă la macerat, la temperatura camerei, timp de şase ore. Apoi, maceratul se filtrează printr-un tifon, iar extractul obţinut se va consuma imediat
Dieta cu clorofilă. Ce fel de mladite verzi folosim
Se folosesc numai tulpini de plante alimentare. Cu cât verdele plantei este mai intens, cu atât efectele sale vor fi mai puternice, deoarece şi conţinutul de clorofilă va fi mai ridicat. Iată câteva plante frecvent folosite în terapia cu clorofilă:
– fire verzi de zarzavat: pătrunjel sau ţelină, în anumite cazuri frunze de ceapă verde sau usturoi;
– tulpini tinere de urzică sau frunze verzi de leurdă ori păpădie;
– mlădiţe verzi, de circa 8 cm înălţime, de grâu, orz sau ovăz;
– tulpini tinere de lucernă.