Fonduri Mutuale
Idei de afaceri

Dividende BVB

Cel mai simplu sistem de a obtine venituri pasive din dividende:

Pasul 1. Deschide-ti un cont la unul dintre brokerii autorizati de la bursa din Romania (BVB);

Pasul 2. Vireaza din economiile tale suma minima necesara deschiderii contului. In general aceasta suma este cuprinsa intre 5,000 si 10,000 de RON;

Pasul 3. Stabileste exact care este suma pe care poti sa o economisesti (sau o economisesti deja) in fiecare luna. Sa zicem ca ar fi 1,000 de lei pe luna. Propuneti ca jumatate din acesta suma sa fie investita in actiuni platitoare de dividend: 500 de lei pe luna.

Pasul 4. Dupa ce banii ti-au intrat in cont, cumpara in fiecare luna, folosind banii pe care ii ai deja in cont, de 500 RON (sau cat iti iese din calculul de la punctual 3) actiuni care au un istoric bun la plata dividendelor si pentru care se prognozeaza ca vor plati dividende si in continuare. Daca nu stii care sunt acelea, poti sa iti intrebi brokerul. Sigur iti va putea oferi o lista cu dividendele prognozate cat si cu cele platite in ultimii ani;

Pasul 5. Dupa ce iti investesti toata suma de bani platita initial (cei 5,000 sau 10,000 de RON) prin cumparari lunare succesive, continua sa virezi acea suma lunar in contul tau de bursa. Daca cumparai actiuni de 500 de RON, atunci vei continua sa cumperi in fiecare luna actiuni de 500 RON si tot asa.

Pasul 6. In fiecare vara vei incasa dividendele aferente acelor actiuni, dividende pe care iti recomand sa le reinvestesti in alte actiuni platitoare de dividende. In acest fel profiti de efectul dobanzii compuse.

Dividendele de la companiile listate la bursa sunt poate cele mai pasive venituri pe care le poti obtine. In mod real nu ai nevoie de mai mult de o ora pe luna (maxim) pentru a le gestiona.

Articole similare