vegis.ro%20
kurtmann.ro%20
bestkids.ro%20
vegis.ro%20
Plante de interior

Filodendron

De articoleutile - vineri ianuarie 26, 2018

Filodendron este un gen de plante reprezentat prin sute de specii, din care doar cateva sunt intalnite curent in apartament. O planta cataratoare care se bucura de mare atentie este Philodendron Scandens. Datorita frunzelor sale in forma de inima, crescatorii o numesc uneori “planta indragostitilor”.

Filodendornul mai are reputatia unei plante usor de intretinut, recomandata incepatorilor. Din motivul tariei de care da dovada, este lasata uneori sa-si poarte singura de grija, fapt care conduce la formarea unor exemplare cu aspect salbatic sau neingrijit. Floarea arata mult mai atractiv cand este tunsa.

Filodendronul este planta pentru camere calde si cu umiditate atmosferica mai ridicata. La fel ca rudele sale, Philodendron Scandens prefera lumina indirecta fiindca razele puternice pot cauza arsuri la suprafata frunzelor. Udarea periodica si fertilizarea in timpul sezonului de crestere (vara) sunt suficiente pentru o dezvoltare armonioasa.

Solul trebuie sa fie bogat in substante nutritive si de consistenta medie, poros. In fiecare primavara se inlocuieste pamantul de la suprafata, iar transplantarea are loc la 3 ani.

Filodendronul se adapteaza bine la variatiile de temperatura, insa nu trebuie expus prea multa vreme la mai putin de 15 grade Celsius, fiindca are totusi origine tropicala. Frigul excesiv provoaca pete brune pe marginile frunzelor.

Cercetatori din cadrul N.A.S.A. au determinat ca filodendronii se numara printre cele mai eficiente plante in privinta purificarii aerului, in cazul concentratiilor mari de formaldehide. Pentru concentratiile mai scazute de formaldehide, o eficacitate superioara a avut aloe vera.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of

Articole similare