vegis.ro%20
kurtmann.ro%20
bestkids.ro%20
vegis.ro%20
Plante de interior

Flori de Amaryllis

De articoleutile - vineri ianuarie 26, 2018

Amaryllis, planta care poarta stiintific denumirea de Hippeastrum, provine tocmai din America de Sud si este o planta bulboasa, perena.  Pentru a ne bucura de minunatele ei flori, trebuie sa ii acordam ingrijiri cu totul speciale.

Amaryllis are nenumarate varietati. Culoarea florilor variaza de la albul cel mai pur la Amaryllis White Christmas pana la rosul cel mai inchis de la Amaryllis Red Nymph.

Adesea, aceasta floare constituie un cadou iarna, datorila nuantelor sale de rosu care au un aer festiv. In general, planta este una de interior, insa poate fi plantata si in gradina sau tinuta afara, in ghiveci.

Amaryllis este folosita de asemenea ca planta decorativa prin taierea florilor si utilizarea lor in buchete si aranjamente florale. Tulpina florala fistuloasa poarta flori mari, dispuse in umbela, asemanatoare cu cele de crin.

Bulbul plantei are un aspect globulos, format din tunici suprapuse, din care tunicile exterioare sunt uscate, avand aspectul unor foite de ceapa. Frunzele sunt liniare, carnoase, ca niste curele si de culoare verde inchis.

Amaryllis adora lumina puternica si solul putin umezit. Odata ce bulbul creste si incepe sa se formeze tulpina pentru planta sau frunze, ingrijiti-o la fel ca oricare planta de interior.

Temperatura mai ridicata le poate face sa creasca si sa infloreasca mai repede. Florile raman vii la temperaturi mai scazute pentru mai mult timp. Majoritatea acestora infloresc la varfuri foarte inalte si de obicei au nevoie de suport.

La sfarsitul toamnei bulbului i se va induce starea de repaus. Acest proces se realizeaza prin rarirea udarilor, suspendarea fertilizarilor si trecerea plantei intr-un un regim termic mai scazut.

Dupa ce sunt parcursi toti acesti pasi, planta intra intr-o faza de ofilire care nu trebuie sa va ingrijoreze. De aceasta data, ofilirea si caderea frunzelor este un semn ca veti beneficia de o inflorire spectaculoasa primavara viitoare.

Sursa: Wikipedia.org

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of

Articole similare