Educatie financiara

FONDURI COMUNE

De articoleutile - vineri octombrie 27, 2017

Deoarece este uneori greu ca investitorii să devină experți în diferite companii – de exemplu, care sunt cele mai bune companii de oțel, automobile sau telefonie – investitorii depind adesea de profesioniști care sunt instruiți să investigheze companiile și să recomande companiile care sunt susceptibile de a reuși. Din moment ce este nevoie de muncă pentru a alege acțiunile sau obligațiunile companiilor care au cea mai bună șansă de a face bine în viitor, mulți investitori aleg să investească în fonduri mutuale.

Ce este un fond mutual?

Un fond mutual este un fond de bani condus de un profesionist sau de un grup de profesioniști denumiți „consilier de investiții”. Într-un fond mutual gestionat, după ce a investigat perspectivele multor companii, consilierul de investiții al fondului va alege acțiunile sau obligațiunile companiilor și le pune într-un fond.

Investitorii pot cumpara actiuni ale fondului, iar actiunile lor cresc sau scad in valoare pe masura ce valorile stocurilor si obligatiunilor din cresterea si scaderea fondului. Investitorii pot plăti în mod obișnuit o taxă atunci când își cumpără sau vând acțiunile în fond, iar aceste comisioane plătesc în parte salariile și cheltuielile profesioniștilor care administrează fondul.

Chiar și comisioanele mici pot și se pot adăuga și mânca într-o mare parte din randamentele pe care un fond mutual le va produce, așa că trebuie să te uiți cu atenție la cât costă un fond și să te gândești cât de mult te va costa peste cu timpul în care intenționați să-i dețineți acțiunile. În cazul în care două fonduri sunt similare în orice mod, cu excepția faptului că se plătește o taxă mai mare decât cealaltă, veți câștiga mai mulți bani alegând fondul cu costurile anuale mai mici.

FONDURI MUTUALE FĂRĂ GESTIUNE ACTIVĂ

O modalitate prin care investitorii își pot obține aproape întoarcerea completă a pieței este să investească într-un „fond de indexare”. Acesta este un fond mutual care nu încearcă să aleagă acțiuni ale unor companii individuale pe baza cercetării fondului mutual managerii sau pentru a încerca să timp mișcările pieței. Un fond index urmărește să echivă randamentele unui indice bursier major. Prin cumpărarea și vânzarea programată de calculator, un fond de indici urmări exploatațiile unui indice ales și astfel, arată aceleași venituri ca un indice minus, desigur, taxele anuale implicate în gestionarea fondului. Taxele pentru fondurile mutuale de indice sunt, în general, mult mai mici decât comisioanele pentru fondurile mutuale gestionate.

Evita plata taxelor de exces

Pentru a vă maximiza returnările de fonduri mutuale sau pentru orice returnare a investiției, știți efectul pe care impozitele îl pot avea asupra a ceea ce se termină în buzunar. Fondurile mutuale care tranzacționează rapid în și din stocuri vor avea ceea ce se numește „cifră de afaceri mare”. În timp ce vând un stoc care a crescut în preț se blochează într-un profit pentru fond, acesta este un profit pentru care impozitele trebuie să fie plătit. Cifra de afaceri într-un fond creează câștiguri de capital impozabile, plătite de acționarii fondului mutual. Diferențele dintre ceea ce un fond este câștigat și ceea ce un fond câștigă după impozitare sunt plătite pe dividende și câștiguri de capital, poate fi destul de izbitoare. Dacă intenționați să dețineți fonduri mutuale într-un cont impozabil, asigurați-vă că verificați aceste declarații istorice în prospectul fondului mutual pentru a vedea ce fel de taxe s-ar putea să vă supuneți.

Am nevoie de un profesionist de investiții?

Sunteți tipul de persoană care va citi cât mai mult posibil despre investițiile potențiale și va pune întrebări despre ele? Dacă da, poate că nu aveți nevoie de consultanță de investiții. Dar dacă sunteți ocupat cu slujba, cu copiii dvs. sau cu alte responsabilități sau vă simțiți că nu știți suficient despre investiții pe cont propriu, atunci este posibil să aveți nevoie de sfaturi de investiții profesionale.

Investitori profesioniști oferă o varietate de servicii la o varietate de prețuri. Se plătește magazinului de comparație. Puteți obține consultanță de investiții de la majoritatea instituțiilor financiare care vând investiții, inclusiv brokeri, bănci, fonduri mutuale și companii de asigurări. De asemenea, puteți angaja un broker, un consilier de investiții, un contabil, un planificator financiar sau alt profesionist care să vă ajute să luați decizii de investiții.

Unii planificatori financiari și consilieri de investiții oferă un plan financiar complet, evaluând fiecare aspect al vieții financiare și elaborând o strategie detaliată pentru a vă atinge obiectivele financiare. Aceștia vă pot percepe o taxă pentru acest plan, un procent din activele pe care le administrează sau pot primi comisioane de la companiile ale căror produse le cumpărați sau o combinație a acestora. Ar trebui să știți exact ce servicii primiți și cât de mult vor costa.

Amintiți-vă, nu există nici un fel de prânz gratuit. Consilierii financiari profesioniști nu își desfășoară serviciile ca act de caritate. Dacă ei lucrează pentru dvs., ei se plătesc pentru eforturile lor. Unele dintre taxele lor sunt mai ușor de văzut imediat decât altele. Dar, în toate cazurile, trebuie să fii mereu liber să pui întrebări despre cum și cât de mult este plătit consilierul tău. Și dacă taxa vă este cotată ca procentaj, asigurați-vă că înțelegeți ce se traduce în lei.

Spre deosebire de consilierii de investiții, brokerii fac recomandări cu privire la investiții specifice, cum ar fi acțiuni, obligațiuni sau fonduri mutuale. Ținând cont de obiectivele financiare generale, brokerii nu vă oferă, în general, un plan financiar detaliat. Brokerii plătesc, în general, comisioane atunci când cumpărați sau vindeți titluri prin intermediul acestora. Dacă vă vând fonduri mutuale, asigurați-vă că aveți întrebări cu privire la ce taxe sunt incluse în achiziția de fonduri mutuale.

Brokeriile variază foarte mult în ceea ce privește cantitatea și calitatea serviciilor pe care le oferă clienților. Unii au personal de cercetare mare, operațiuni naționale mari și sunt pregătiți să deservească aproape orice fel de tranzacție financiară de care aveți nevoie. Altele sunt mici și se pot specializa în promovarea investițiilor în companii nedovedite și foarte riscante. Și totul este între ele.

O brokeraj de reduceri percepe comisioane și comisioane mai mici pentru serviciile sale decât cele pe care le plătiți la o brokeraj cu servicii complete. Dar, în general, trebuie să cercetați și să alegeți investiții de unul singur. O brokeraj cu servicii complete costă mai mult, dar comisioanele și comisioanele mai mari plătesc pentru consultanța de investiții a unui broker pe baza cercetării firmei respective.

Cel mai bun mod de a alege un profesionist în domeniul investițiilor este să începeți prin a vă întreba pe prietenii și colegii pe care îi recomandă. Încercați să obțineți mai multe recomandări și întâlniți-vă apoi cu potențiali consilieri față în față. Asigură-te că te înțelegi. Asigurați-vă că vă înțelegeți. La urma urmei, sunt banii tăi.

Articole similare