kurtmann.ro%20
bestkids.ro%20
Retete cu carne de iepure

Friptura de iepure la cuptor cu vin

De articoleutile - sâmbătă februarie 9, 2019

Se spune despre carnea de iepure ca este printre cele mai sanatoase, daca nu chiar cea mai sanatoasa carne. Este o carne slaba, bogata in vitamine din grupul B, nu are colesterol si este saraca in sodiu.

Contine si multe minerale cum ar fi seleniu, potasiu, fier, calciu si este indicata in regimurile alimentare ale persoanelor care sufera de boli de inima, a celor care au varste inaintate, a copiilor si femeilor insarcinate.

Se gateste la temperatura scazuta avand grija sa nu se usuce dat fiind faptul ca este o carne slaba. Se poate pregati fie tinuta in prealabil in bait (marinata) fie direct, partile care necesita un timp mai indelungat de preparare fiind pulpele.

Exista multe moduri de a prepara carnea de iepure dar eu am ales acum o reteta simpla si usor de facut, care necesita un timp de pregatire foarte mic. Mai mult dureaza asteptarea pana cand se marineaza carnea si timpul cat sta la cuptor decat cel alocat pregatirii propriu-zise a acesteia.

INGREDIENTE

  • un iepure de aproximativ 1,5 kilograme
  • 250 de grame de vin alb
  • o ceapa alba medie
  • trei-patru catei de usturoi
  • cateva frunze de dafin
  • rozmarin
  • sare, piper
  • doua linguri de ulei de masline
  • o lingura de otet
  • 100 de grame de kaiser
MOD DE PREPARARE FRIPTURA DE IEPURE LA CUPTOR CU VIN

  • Transam carnea de iepure bucati si o spalam bine
  • Facem din vin, otet, uleiul de masline, ceapa taiata felii, cateii de usturoi taiati bucati, sare, piper, rozmarin, foile de dafin o marinata
  • Punem carnea de iepure intr-o punga impreuna cu marinata, o sigilam bine si o lasam la frigider minim doua ore ca sa se fragezesca, agitand din cand in cand punga pentru ajunge marinata pe toate bucatile de carne.
  • Punem intr-o tava carnea de iepure impreuna cu zeama in care a stat la marinat si peste bucatile de carne punem feliutele de kaiser.
  • Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor, la 180 de grade.
  • Peste jumatate de ora scoatem folia de aluminiu, intoarcem bucatile de carne si pe partea cealalta si o lasam in continuare sa se rumeneasca.
  • Dupa o ora verificam cu o furculita carnea de la pulpele de iepure (partea care se face mai greu) si daca aceasta intra cu usurinta in ea putem sa scoatem friptura din cuptor. Daca nu, o mai lasam inca un sfert de ora avand grija sa nu scada prea tare zeama si sa se usuce carnea.
  • Cand si pulpele sunt facute putem scoate friptura din cuptor si sa o servim cu pofta

Articole similare