kurtmann.ro%20
bestkids.ro%20
Retete cu carne de iepure

Friptura de iepure la cuptor in bere

De articoleutile - sâmbătă februarie 9, 2019

Atunci cand gasesc carne de iepure cumpar si fac o friptura gustoasa si sanatoasa, fie cum e cea de astazi, friptura de iepure la cuptor in bere, fie la cuptor cu vin, fie cu sos de rosii si masline. Atat am experimentat pana acum ca si retete asa ca orice recomandare de la voi e bine venita. Imi puteti lasa in comentarii la sfarsitul retetei sfaturile voastre iar eu, cu prima ocazie cand voi mai gati carne de iepure o sa incerc sa tin cont de ele.

Pana atunci insa, am tinut cont de sfaturile unui chef italian atunci cand am facut aceasta reteta de friptura de iepure la cuptor in bere despre care o sa va povestesc azi. Nu am respectat intocmai reteta, insa chiar daca am facut mici modificari rezultatul a fost unul extrem de delicios.

Ingrediente pentru reteta friptura de iepure la cuptor in bere 

-un iepure de aproximativ 1,2 kg
-cinci-sase catei de usturoi
-100 de grame de unt
-patru-cinci linguri de ulei de masline
-750 de grame de bere blonda
-sare, piper, oregano, rozmarin macinat

-cinci-sase cartofi mari

Mod de preparare pentru reteta de friptura de iepure la cuptor in bere

  1. Transam carnea de iepure, o spalam si o uscam cu un prosop de hartie.
  2. Taiem untul bucati si il punem in tava.
  3. Adaugam peste el si doua linguri de ulei apoi punem bucatile de carne de iepure.
  4. Curatam usturoil si il punem in tava din loc in loc.
  5. Combinam condimentele si le presaram peste carnea din tava dupa care turnam peste aceasta si restul de ulei de masline.
  6. Punem tava pe aragaz si prajim carnea cat sa se albeasca. Dupa ce s-a albit pe o parte o intoarcem si pe partea celalalta si o lasam sa se gateasca cateva minute pana isi schimba culoarea.
  7. Turnam berea in tava si cand aceasta incepe sa faca mici bule (cand incepe sa fiarba) luam tava de pe foc si o dam in cuptorul incalzit in prealabil la 200 grade Celsius pentru 1 ora si jumatate.
  8. Intre timp, cat carnea sta la cuptor curatam cartofii si ii taiem cuburi de marime potrivita.
  9. Dupa 50 de minute scoatem tava din cuptor si adaugam si cartofii taiati. Dam tava inapoi in cuptor pentru inca 35-40 de minute. Incercam carnea si daca e gatita scoatem tava din cuptor si gata, putem servi friptura de iepure la cuptor in bere alaturi de garnitura noastra delicioasa de cartofi.

Articole similare