vegis.ro%20
kurtmann.ro%20
bestkids.ro%20
vegis.ro%20
Retete cu carne de vita

Friptură de vită cu portocală și ghimbir

De articoleutile - duminică februarie 10, 2019

4 porții, 487 calorii per porție, 15 g grăsimi, 40 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării fripturii

  • 4×175 g friptură de vită
  • Zeama de la 2 portocale
  • 3 cm ghimbir răzuit
  • ½ linguriță ulei de susan
  • 1 lingură sos de soia
  • 1 linguriță miere
  • 1 linguriță sherry sau coniac
  • 4 buc pak choi, tăiate în două
  • 500 g orez fiert la microunde cu cocos, lemongras și chilli

Cum prepari friptura de vită cu portocale și ghimbir

1 Într-o pungă de plastic pune carnea, ghimbirul, uleiul de susan, sosul de soia, mierea și sherry și dă la rece minim 20 min.

2 Încinge un vas neaderent și prăjește friptura 3 min pe fiecare parte. Transferă pe platou încălzit și ține la cald.

3 Adaugă pak choi în vas, cu tăiatura în jos și prăjește 2 min apoi întoarce și stinge cu marinata rămasă. Adu la punctul de fierbere și ține pe foc 2 min.

4 Între timp, dă orezul la microunde, conform instrucțiunilor înscrise pe ambalaj și porționează în farfurii. Adaugă pak choi, friptura și stropește cu sosul fierbinte.

Articole similare