kurtmann.ro%20
bestkids.ro%20
Felul doi
Retete cu carne de porc

Gulas la ceaun

De articoleutile - luni mai 20, 2019

Nu cred ca mai are nevoie de nici o introducere, cine a gustat odata isi mai doreste sa manance. Plus ca mancarea facute la foc iute si in cantitati mari intotdeauna iese mai buna decat cea de pe aragaz.

Portii: 24     Timp de preparare: peste 120 minute

INGREDIENTE

  • 3 kg carne de porc
  • 2 kg carnati afumati
  • 3 kg cartofi
  • 1,5 kg ceapa
  • 1,5 kg ardei rosii
  • 500 g morcovi
  • 1 l ulei
  • 1 l sos rosii
  • 2-3 linguri pasta de ardei iute
  • 4-5 foi de dafin
  • 3 crengute cimbru
  • frunze de telina si patrunjel verde
  • sare, piper macinat

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas la ceaun:

Se spala si se curata legumele (eu le curat mereu acasa si le duc gata curatate).

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in uleiul incins.

Se taie morcovii cuburi mari si se adauga langa ceapa.

Ardeii se toaca si ei, dar nu cubulete, ci felii mai grosute si se adauga la calit.

Carnea taiata cuburi se adauga in ceaun si se amesteca cat mai des sa nu se prinda de ceaun. Tot acum adaugam foile de dafin si crengutele de cimbru.

Cand carnea si-a schimbat culoarea, se adauga pasta de ardei iute, boiaua si pasta de rosii.

Se pune si apa cat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba.

Cand carnea este aproape fiarta, se adauga carnatii taiati felii si cartofii taiati cuburi.

Se mai lasa la fiert 15 minute, apoi adaugam verdeata tocata.

Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of

Articole similare