Stiri financiare

Guvernul a anunțat schema de credite garantate de stat pentru marile companii.

Schema de stat pentru companiile mari, prin care, după modelul ”IMM Invest”, statul va garanta credite, cu subvenționarea dobânzii, va avea un plafon de 8 miliarde lei, a anunțat joi ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Vor putea beneficia de schemă companiile cu cifra de afaceri mai mare de 20 milioane euro, iar statul va garanta până la 80% din credit, pe o perioadă de cel mult 6 ani, cu subvenționarea dobânzii până la maximum 50%.

Guvernul aprobă, în ședința de joi, un memorandum în acest sens, iar ordonanța de urgență cu schema de stat, care va fi notificată Comisiei Europene, ar urma să fie adoptată săptămâna viitoare.

Premierul Orban anunțase anterior că, după modelul programului IMM Invest, prin care sunt acordate întreprinderilor mici și mijlocii garanții de stat pentru credite destinate investițiilor sau asigurării capitalului de lucru, Guvernul va asigura și marilor companii astfel de împrumuturi. ”

Așa cum pentru întreprinderile mici și mijlocii am stabilit un mod de susținere prin intermediul programului IMM Invest, și anume credite pentru capital de lucru și credite pentru investiții, garantate de stat și cu dobândă subvenționată, la fel pregătim măsuri și pentru companiile mari, de susținere, de garantare a creditelor pentru capitalul de lucru și eventual pentru diferite investiții”, a declarat premierul Orban, în urmă cu o lună.

0 0 votes
Article Rating

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Articole similare

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x