Plante de interior

Hibiscus

Hibiscus este una din cele mai frumoase plante de interior datorita splendorii florilor sale, iar daca ii dam atentia cuvenita infloreste intreaga vara. Petalele pot concura fara probleme cu cele ale trandafirilor. In functie de soiuri florile pot fi mai simple sau bogate, iar culorile difera: alb, galben, roz sau rosu inchis.

Tarile de provenienta a acestei plante sunt China si India de Est. Hibiscusul creste aici sub forma unui tufis inalt de aproximativ un metru.

Hibiscus rosa – sinensis este singura specie care este crescuta in casa. Florile acesteia au forme si culori diverse.  Planta aceasta iubeste lumina si soarele, iar daca este asezata intr-un astfel de loc numarul florilor va creste vazand cu ochii. Doar plantele mai tinere trebuie ferite de soarele agresiv.

Hibiscul poate fi asezat vara fara probleme afara, pe o terasa sau pe un balcon deschis, dar la sfarsitul lunii septembrie acesta trebuie readus inauntru. Iarna, intre lunile noiembrie si ianuarie hibiscul intra intr-o faza de liniste. Atunci ar fi indicat sa stea undeva unde este mai racoare. In caz contrar, daca este tinut la caldura, planta infloreste in continuare insa lastarii acesteia vor deveni din ce in ce mai slabi si mai sensibili.

Ingrijire

De la inceputul primaverii si pana la sfarsitul toamnei Hibiscusul are nevoie de multa apa, de ingrasamant saptamanal si de umiditate in aer. De aceea este bine daca il stropim des. Iarna ii punem apa in functie de temperatura in care este tinut, astfel daca temperatura este scazuta ii vom pune mai putina apa.

0 0 vote
Article Rating

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Articole similare

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x