Retete cu carne de iepure

Iepure la cuptor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

-2 iepuri

-2 cepe

-un ardei gras

-cateva fire de usturoi verde

-6-7 catei de usturoi

-4-5 ardei subtiri

-2-3 frunze de dafin

-ulei de masline (50-100 ml)

o doza de bere de 330 ml

-50 ml de vin alb

-condimente, sare, piper.

Preparare

Se curata si se spala foarte bine iepurasii (daca au cap se taie si se arunca).Se curata legumele si se taie nu foarte marunt.

Se unge o tava mai mare (cat sa incapa cei doi iepuri) cu jumatate din uleiul de masline si se aseaza in ea jumatate din cantitatea de zarzavaturi si foile de dafin.

Peste zarzavaturi se pun iepurasii (putin condimentati) in ei se pun cateva zarzavaturi si restul deasupra lor.

Se pune si berea in tava, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa in bait cateva ore.Se dau la cuptor pana se fragezeste carnea (tava va fi acoperita cu folie de aluminiu).

Cand este aproape gata se toarna peste ei vinul si restul de ulei.Se indeparteaza folia si se mai lasa putin la cuptor pana se rumenesc.Se scot pe un platou si se servesc.Noi consumat alaturi de cartofi.

Articole similare