vegis.ro%20
kurtmann.ro%20
bestkids.ro%20
vegis.ro%20
Retete cu carne de iepure

Iepure prăjit în sos de smîntînă

De articoleutile - luni februarie 11, 2019

Ingrediente:

  • spatele unui iepure de cîmp,
  • 100 g slănină afumată,
  • 1 căpăţînă usturoi,
  • 1 lingură unt,
  • 1 pahar smîntînă,
  • 1 pahar bulion de carne,
  • 1 linguriţă făină de grîu

Pentru marinată:

  • 1 pahar oţet,
  • 1 lingură ulei,
  • 1 morcov,
  • 1-2 cepe,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • foi de dafin,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Carcasa de iepure se curăţă de carnea de pe spate, se ia partea de la rinichi şi picioarele posterioare se marinează timp de cîteva ore sau pînă la o zi, în dependenţă de vîrsta iepurelui. Se scoate din marinată, se împănează nu prea adînc cu bucăţelele de slănină afumată, opţional cu usturoi. Se pune cu spatele în sus pe o tava, peste el untul, se adaugă 2 linguri de apă şi se dă la cuptor la temperatură nu prea mare (160 – 180 grade) pînă este gata. Periodic peste carne se toarnă sucul pe care-l lasă. Cînd carnea este gata, se scoate din tavă şi se pune la loc cald.

De pe suprafaţa sosului în care s-a prăjit carnea se ia grăsimea, lichidul rămas se amestecă cu bulion şi se fierbe, se adaugă făina prăjită cu smîntînă şi se mai fierbe puţin la foc slab amestecîndu-se continuu, se ia de pe foc, se strecoară. Friptura se pune pe o farfurie, se toarnă peste ea sosul.

Prepararea marinatei: Oţetul diluat cu puţină apă se pune la fiert, se adaugă uleiul, morcovul tăiat rondele, ceapa, verdeaţa, sarea, piperul şi foile de dafin, se dă în clocot şi se fierbe puţin. Se toarnă peste iepure, deasupra se pun legume şi condimentele.

Articole similare