vegis.ro%20
kurtmann.ro%20
bestkids.ro%20
vegis.ro%20
Retete cu carne de iepure

Iepure umplut

De articoleutile - luni februarie 11, 2019

Ingrediente:

•    1 iepure, 
•    1 pahar de vin, 
•    1 lingură de ulei vegetal, 
•    3 linguri de grăsime, 
•    3-4 căţei de usturoi, 
•    2 linguri de smîntînă, 
•    sare, 
•    piper negru măcinat, 
•    foi de dafin.

Pentru umplutură:

•    1 pahar de cupe de grîu măcinate măşcat (grîu arnăut) sau orez, 
•    1 morcov, 
•    1 ardei dulce, 
•    măruntaiele de iepure, 
•    0,5 pahar de ulei vegetal,
•    1-2 linguri de pătrunjel tocat mărunt.

Mod de preparare:

Înlăturaţi inima, plămînii, ficatul, rinichii, gîtul, tăiaţi labele pînă la prima încheietură, turnaţi peste iepure apă rece şi lăsaţi-l astfel 8-10 ore. Uscaţi-l, ungeţi-l cu un amestec de sare, usturoi, cu adaos de vin sau oţet, ulei vegetal, foi de dafin, lăsaţi-l să se marineze 4-6 ore la rece.

Din crupe fierbeți un terci fărîmicios (1 la 2), legumele curăţate tăiaţi-le cubuleţe mărunte şi rumeniţi-le în ulei vegetal. Măruntaiele iepurelui (inima, ficatul, plămînii, rinichii), spălaţi-le, tăiaţi-le mărunt, rumeniţi-le, adăugaţi-le la legume şi continuaţi să le prăjiţi, sărîndu-le şi piperîndu-le. Adăugaţi terciul şi potriviţi-le la gust. Iepurele marinat se umple cu amestecul obţinut se coase cu aţă albă, se unge cu smîntînă, se pune pe tava unsă cu ulei vegetal cu abdomenul în jos, se acoperă cu foi de varză (în varianta modernă cu folie de aluminiu) şi se coace la temperatura de 170-180 de grade pînă este gata. Înainte de a se scoate din cuptor foile de varză sau folia de aluminiu se scot ca să se rumenească iepurele. Scoatem aţa înainte de a servi iepurele.

Articole similare