Iepuri de casa

Iepuri de California

IEPURI DE CALIFORNIA

Iepuri de rasa California. Iepuri „California”este o rasa mijlocie in marime, au o culoare albă ca zăpada, cu excepția maro inchis sau negru urechi, coadă, picioare și vârful nasului. Aceste iepuri au fost crescute în America într-un complex iepuri de reproducere de trecere „, aproape de chinchilla,” „rus hermină”, ​​”Alb de Noua Zeelanda”, și dezvoltarea ulterioară a cărnii bun în ea forme (de la chinchilla rase), o creștere de mare de energie (de la Pietrele Albe) și calitățile bune de par (de la roci hermina rusești).

Numele de iepure californian nu a fost întâmplător, deoarece este considerat locul de nastere al Americii, și mai precis, California. În prezent, este una dintre cele mai bune rase de iepuri din întreaga lume, care sunt utilizate în industrie – producția de piei și carne. Aceasta rasa este, de asemenea, foarte populare, cu crescători de ruși, nici măcar nu se uită la ceva care a fost adus la noi recent, mai puțin de o jumătate de secol.

În SUA, primii reprezentanți ai speciilor descrise au fost obținute de la începutul secolului trecut. La crearea unui iepuri californieni au servit ca sursă roci Noua Zeelandă, Himalaya piatra … si chinchille. Iepuri rasa de „California” printre rasele de carne de iepure, ocupă locul al doilea in lume. California Iepuri de reproducție pentru scopuri comerciale – pentru carne oferă cel mai mare impact economic.

Cu toate acestea este necesar să se arate la înaltă calitate a parului. Datorită caracteristicilor de adaptare ridicate (poate adapta la vreme diferit) iepuri pot fi atât în ​​nord și sud. În zonele reci, un plus imens este o pubescence ridicat pe picioare.

Conținutul optim de opțiune sunt spațiile închise în care animalele menține un microclimat confortabil pentru viata.

Greutate: Între 3,6 – 4,7 kg

Speranta medie de viata: până la 5 – 10 ani

Culoare: alb cu pete închise la culoare în zona urechilor, a botului.

Temperament:  Sunt foarte apreciați și datorită aspectului lor adorabil. Cu toate că uneori sunt tăcuți și rezervați, retrași, în general au personalitate foarte sociabilă, iubitoare și echilibrată.

Status rasă:  Este apreciată și blana albă, ceea ce îi crește valoarea comercială. Iepurii din rasa Californian sunt în afara pericolului de extincție sau de dispariție, tocmai datorită capacității de comercializare a acestuia.

Caracteristici distinctive: Tiparul corpului ar trebui să fie cât mai plin cu putință. Dacă se privește iepurele din profil, ar trebui să nu se observe nicio adâncitură în linia ușor curbată ce pleacă din spatele urechilor înspre coadă.

Descriere fizică:

Rasa de iepuri Californian ar trebui să fie judecat de la posterior înspre în față. Partea din spate, inclusiv picioarele din spate au cea mai multă carne, ceea ce înseamnă că îi aduce mai multe puncte în cadrul standardului decât partea de mijloc sau umerii. Tiparul corpului ar trebui să fie cât mai plin cu putință. Dacă se privește iepurele din profil, ar trebui să nu se observe nicio adâncitură în linia ușor curbată ce pleacă din spatele urechilor înspre coadă. Dacă treceți mâna peste blana lui, nu ar trebui să simțiți oasele ieșite în exterior. Blana îi este dreaptă și netedă, un specific al standardului comercial. Culoarea lor ar trebui să fie albă cu pete înnegrite pe nas, pe urechi, pe picioare și pe coadă. Ochii sunt roșii. Nu este acceptat colorit pe blană. Petele ar trebui să fie negre, dar dacă sunt albastre sau ciocolatii, asta nu înseamnă că vor fi descalificați din competiții. Culoarea iepurelui din rasa Californian este cauzată de o genă denumită Himalayan. Aceasta aduce iepurele la un pas mai aproape de a fi albinos. Trebuie să se țină cont de faptul că albul blănii depinde de temperatură, astfel că frigul o face mai închisă la culoare, în timp ce căldura deschide culoarea blănii.

Personalitate:

Iepurii din rasa Californian sunt în general preferați ca fiind animale de companie datorită comportamentului lor non-agresiv și a manierelor blânde. Natura lor prietenoasă îi face să se simtă bine în compania oamenilor. Sunt foarte apreciați și datorită aspectului lor adorabil. Cu toate că uneori sunt tăcuți și rezervați, retrași, în general au personalitate foarte sociabilă, iubitoare și echilibrată. Când vă îndreptați atenția înspre un iepure din rasa Californian, porniți cu un avantaj în ceea ce privește sănătatea lor, robustețea. Sunt ușor de hrănit, mâncarea comercială pentru iepuri fiind ceea ce au nevoie. Este important ca în momentul în care achiziționați un astfel de iepure, să cunoașteți câteva informații de bază despre rasă. Astfel, iepurii din rasa Californian sunt puternici, rezistenți, ceea ce înseamnă că nu vor avea nevoie să fie tot timpul ținuți în brațe și îngrijiți. Totuși, le face plăcere să primească afecțiune, dând înapoi în egală măsură. La fel ca și majoritatea raselor de iepuri și Californian se reproduc destul de mult, pe tot parcursul anului. Femela aduce pe lume în general șase sau șapte iepurași care se nasc fără blană pe ei. Aceștia au nevoie să fie hrăniți cu lapte de la femelă timp de câteva săptămâni.

Hrana și cușca

La fel ca alți iepuri și rasa de iepuri Californian este erbivoră. Principalul ingredient al dietei lor este fânul, de preferat fânul mai gras, mai bogat în fibre. Un astfel de fân va preveni diareea și obezitatea iepurelui. Alte frunze de verdețuri, în special legume, sunt esențiale pentru sănătatea iepurelui, fiind necesare ocazional pentru a preveni eventuale derapaje digestive. De dragul varietății puteți să îi oferiți și bunătăți cum sunt morcovi, piersici, pere, mere, prune, căpșuni sau alte fructe. Trebuie totuși să fiți atenți când îl hrăniți cu fructe pentru că acestea pot să fie bogate în zaharuri. Crescătorii de iepuri în scopuri comerciale mai adaugă și alte elemente nutritive dietei zilnice. Mai trebuie să aibă tot timpul apă proaspătă într-un bol.  Californian se pretează cel mai bine în interiorul casei, ceea ce îi protejează de temperaturile extreme, de diverși prădători și de alte pericole prezente în exterior. Este indicat să îi lăsați să se plimbe și să facă exerciții, de preferat în locuri în care se pot bucura de aer curat și de razele soarelui. Atunci când sunt afară, sunt recomandate cuștile extensibile, zonele îngrădite, tocmai pentru a-i oferi o mai mare protecție. Dacă este ținut în cușcă, aceasta ar trebui să fie de cel puțin cinci ori mărimea corpului iepurelui și să îi permită să stea relaxat în picioare. Nu este indicat ca podeaua cuștii să fie realizată din sârmă pentru că iepurele ar putea să își prindă picioarele în ochiurile de sârmă. Iepurele ar trebui să mai aibă un loc doar al lui unde să se ascundă atunci când vrea să doarmă liniștit. Este bine să îi luați jucării cu care să își ocupe timpul și să se distreze. Iepurii pot fi învățați să își facă treburile într-un loc special amenajat.

Toaletaj:

Iepurii din rasa Californian necesită o simplă periere săptămânală pentru a înlătura blana în exces și pentru a preveni încâlceala firelor de păr. Iepurii obișnuiesc să se îngrijească reciproc, motiv pentru care este indicat să aveți cel puțin două exemplare. Când au grijă unul de celălalt, iepurii își ling urechile, nasul, vârful capului și în jurul ochilor.

Scopul și statusul rasei:

Rasa de iepuri Californian a fost creată pentru consumul de carne. Este un iepure cu un volum mare de carne, motiv pentru care este foarte apreciat din punct de vedere comercial. Este foarte musculos, cu umeri largi și la același nivel cu picioarele din spate. Este apreciată și blana albă, ceea ce îi crește valoarea comercială. Iepurii din rasa Californian sunt în afara pericolului de extincție sau de dispariție, tocmai datorită capacității de comercializare a acestuia. Pe lângă carnea pe care o oferă, iepurii din rasa Californian sunt foarte apreciați în show-urile de profil. Câștigător a numeroase premii de-a lungul anilor, iepurele Californian rămâne mai departe atât un drăgălaș animal de companie , cât și o sursă de hrană importantă.

Probleme de sănătate:

La fel ca și alte animale mici, și iepurele din rasa Californian poate să fie predispus la răceli și la infecții virale. Expunerea la praf, la schimbările bruște de temperatură, precum și capacitatea scăzută de rezistență la stres îl poate predispune la diverse boli. Printre acestea enumerăm și:

– conjunctivita este o infecție bacteriană a pleoapelor cauzată de către fum și praf;

– probleme ale urechilor;

– coccidiosis este o problemă intestinală, un parazit apărut din cauza condițiilor igienice precare;

– balonarea și obstrucționarea canalelor respiratorii din cauza bilelor de păr.

Articole similare