Iepuri de casa

Iepuri de rasa Flandres

Iepuri de rasa Flandres. Până în prezent, iepurii flamande, sau Flandra, este una dintre cele mai renumite și cele mai vechi rase din lume. În mod clar originea Flandra nu este pe deplin înțeles, așa că astăzi există mai multe teorii despre originea speciilor.

Unii oameni de știință cred că Flandra a venit de la iepuri Patagonia, care sunt încă în secolele 16-17, marinarii olandezi au fost aduse din America de Sud, în special în Argentina. Cu toate acestea, adversarii acestei ipoteze susțin că ponderea iepurii argentiniene mai puțin de 1 kg, în timp ce Flandra poate cântări mult mai mult.

In prezent rasa Flandres este considerat a fi cel mai mare în rândul iepuri. Prin urmare, acest iepure este numit uriaș belgian, deoarece în unele cazuri, greutatea în viu indivizilor maturi este mai mult de 7 kg. Pe plan extern, aceasta rasa iepuri diferă corp lung, puternic si musculos cu membre puternice. În acest caz, urechile de Flandra complet drepte.

Aceasta rasa este destul de delicata pentru condițiile de crestere și hrănire, astfel încât acesta va avea nevoie de o cușcă spațioasă. Flandra sunt pentru carne, iepuri grei, masa medie de 6,8 kg, în unele cazuri atingând 10 kg. Una dintre principalele probleme atunci când diluarea este ca aceste animale să se coacă sarcină foarte târziu.

Aceasta apare de obicei înainte de 8 luni, în ciuda faptului că cele mai multe alte specii de femele mature deja în 3-4 luni. În ceea ce privește rasele autohtone de Flandra, crescătorii noștri aborda parțial acest neajuns, în timp ce americanii au luat-o mult mai rău. Iepuri Flandres au nevoie de îngrijire atentă, unul din principalul element este alimentrea corespunzătoare.

Dacă acest lucru nu este luat în considerare, aceste animale vor primi de multe ori bolnav și chiar mor înainte de vârsta de trei luni, din cauza de balonare. În scopul de a contracara într-un fel acest lucru, expertii recomanda pentru a adăuga la dieta de iepuri biomitsin. Numărul de mese la iepurii adulti Flandres ar trebui să fie de aproximativ de două ori pe zi.

Caracteristici, avantaje și dezavantaje

Ca orice rasa de iepuri, ei au propriile lor particularități. Principalele dezavantaje sunt:

 • Voracitate. Cei care au decis să să se înmulțească din acești iepuri ar trebui să fie rezervat o cantitate mare de alimente, pentru că există aproape întotdeauna ei doresc.
 • randament scăzut de carne. În ciuda destul de o mulțime de greutate, randament carne acestea sunt semnificativ mai mici decât rase de carne.
 • curbura membrelor congenitale. Adesea, indivizii se nasc cu anomalii în structura cursului, acestea pot fi răsucite sau subdezvoltate.
 • Calitate scăzută a pieilor. Densitatea mare de păr în Flandra, combinate cu o cantitate mică de puf, pentru aceeași creștere a părului este inegală.

Avantajele de care se bucură iepuri includ:

 • înaltă fertilitate și vitalitatea de iepuri;
 • în modestia de reproducție omnivor;
 • rezistența la boli, temperatură;
 • caracter echilibrat;
 • posibilitatea de creștere pentru piei, carne, și în scopuri decorative.

Condiții de îngrijire pentru Flandra

Pentru crescătorii de iepuri nu este un secret faptul că principalii termeni și condiții care influențează calitatea unei anumite rase sunt alimente, îngrijire și condițiile de detenție, adică celule. Nici o excepție și iepuri Flandra.

 • alimente. In ciuda omnivor lor, pentru creșterea și dezvoltarea corespunzătoare iepurii au nevoie de un flux echilibrat complet. hrănire zilnică recomandată de amestecuri de cereale și cereale (pentru furaje), legume (dovleac, cartofi). Pentru a ridica imunitatea poate fi adăugat la biomitsin alimente. Mai ales în hrănirea acestei specii sunt în mod sistematic 2 mese pe zi, iar absența aproape completă de fân din dieta. O astfel de hrană este capabilă să asigure funcționarea corectă a sistemului digestiv și pentru a preveni apariția unor boli.
 • îngrijire. Regulile de bază de îngrijire pentru iepuri includ în timp util vaccinarea preventivă.

condițiile de detenție. Pentru iepuri mari necesită celule mari. Acestea trebuie să fie echipate cu alimentatoare și adapatorilor, și să fie curățate în mod regulat.

Creștere de iepuri

Una dintre caracteristicile care diferențiază iepurii Flanders este coacerea lor cu întârziere – aproximativ 8 luni. Numai în această vârstă ar putea împerechere produs, spre deosebire de alte specii. După împerechere, trebuie să ofere o cușcă mare iepure, care va fi convenabil pentru ei și numeroasele ei descendenți. Rabbit sunt mame foarte grijulii, ei sunt de protecție a iepurilor și având grijă de ei. Cu grijă corespunzătoare, aceste animale sunt câștigă foarte repede în greutate, ceea ce le face agricultura destul de profitabilă.

Articole similare