Iepuri de casa

Iepuri de rasa Flandres

Iepuri de rasa Flandres. Până în prezent, iepurii flamande, sau Flandra, este una dintre cele mai renumite și cele mai vechi rase din lume. În mod clar originea Flandra nu este pe deplin înțeles, așa că astăzi există mai multe teorii despre originea speciilor.

Unii oameni de știință cred că Flandra a venit de la iepuri Patagonia, care sunt încă în secolele 16-17, marinarii olandezi au fost aduse din America de Sud, în special în Argentina. Cu toate acestea, adversarii acestei ipoteze susțin că ponderea iepurii argentiniene mai puțin de 1 kg, în timp ce Flandra poate cântări mult mai mult.

In prezent rasa Flandres este considerat a fi cel mai mare în rândul iepuri. Prin urmare, acest iepure este numit uriaș belgian, deoarece în unele cazuri, greutatea în viu indivizilor maturi este mai mult de 7 kg. Pe plan extern, aceasta rasa iepuri diferă corp lung, puternic si musculos cu membre puternice. În acest caz, urechile de Flandra complet drepte.

Aceasta rasa este destul de delicata pentru condițiile de crestere și hrănire, astfel încât acesta va avea nevoie de o cușcă spațioasă. Flandra sunt pentru carne, iepuri grei, masa medie de 6,8 kg, în unele cazuri atingând 10 kg. Una dintre principalele probleme atunci când diluarea este ca aceste animale să se coacă sarcină foarte târziu.

Aceasta apare de obicei înainte de 8 luni, în ciuda faptului că cele mai multe alte specii de femele mature deja în 3-4 luni. În ceea ce privește rasele autohtone de Flandra, crescătorii noștri aborda parțial acest neajuns, în timp ce americanii au luat-o mult mai rău. Iepuri Flandres au nevoie de îngrijire atentă, unul din principalul element este alimentrea corespunzătoare.

Dacă acest lucru nu este luat în considerare, aceste animale vor primi de multe ori bolnav și chiar mor înainte de vârsta de trei luni, din cauza de balonare. În scopul de a contracara într-un fel acest lucru, expertii recomanda pentru a adăuga la dieta de iepuri biomitsin. Numărul de mese la iepurii adulti Flandres ar trebui să fie de aproximativ de două ori pe zi.