kurtmann.ro%20
bestkids.ro%20
Educatie financiara

Importanta educatie financiare

De articoleutile - joi noiembrie 30, 2017

Educația financiară este din ce în ce mai importantă, nu doar pentru investitori. Ea devine esențială pentru familia medie încercând să decidă cum să echilibrați bugetul, cumpărați o locuință, finantați educația copiilor și asigurați-vă un venit atunci când părinții se pensionează. Desigur, oamenii au fost întotdeauna responsabili pentru gestionarea propriilor lor finanțează zilnic – petreceți o vacanță sau salvați-vă pentru o nouă zi mobila; cât de mult să renunțăm la educația unui copil sau să-i stabilim în viață – dar evoluțiile recente au făcut educația financiară și conștientizarea din ce în ce mai importantă pentru bunăstarea financiară.
Pentru un singur lucru, înseamnă sofisticarea în creștere a piețelor financiare consumatorii nu doar aleg între ratele dobânzilor pe două tipuri diferite
împrumuturi bancare sau planuri de economii, dar li se oferă mai degrabă o varietate de instrumente financiare complexe pentru împrumuturi și economii, cu o valoare mare gamă de opțiuni. În același timp, responsabilitatea și riscul pentru deciziile financiare care vor avea un impact major asupra viitorului unui individ viața, în special pensiile, sunt transferate din ce în ce mai mult către muncitori și departe de la guvern și angajatori. Pe măsură ce speranța de viață crește, problema pensiilor este deosebit de importantă pe măsură ce indivizii se vor bucura perioade mai lungi de pensionare.

Persoanele fizice nu vor putea alege economiile sau investițiile potrivite pentru ei înșiși și pot fi expuși riscului de fraudă, dacă nu sunt educați din punct de vedere financiar. Dar dacă oamenii devin educați financiar, vor fi mult mai probabil pentru a salva și a provoca furnizorii de servicii  inanciare să dezvolte produse care să răspundă cu adevărat nevoilor lor și care ar trebui să aibă efecte pozitive asupra acestora atît nivelul investițiilor, cît și creșterea economică.

Indivizilor li se cere din ce în ce mai mult să își asume responsabilitatea exclusivă – și să-și asume sarcina de risc – pentru sarcini de economisire  complexe care au fost anterior cel puțin partajate cu guverne sau angajatori, cum ar fi care investesc în pensie sau în învățământul superior pentru copiii lor.

Dar cum se poate aștepta ca lucrătorii individuali sau părinții să cântărească riscurile și să facă alegeri responsabile într-o piață tot mai sofisticată? Acest lucru este valabil chiar și în țările în care consumatorii sunt în general familiarizați cu instrumente financiare, cum ar fi cardurile de credit, creditele ipotecare și poate salvarea privată pentru a „completa” planurile de pensii ale companiei. Este totul cu atât mai dificilă în economiile emergente a căror dezvoltare rapidă a avut-o având acces la servicii financiare pentru un număr mare de consumatori, mulți dintre care au o experiență limitată doar cu sistemele financiare oficiale.

Pentru economiile emergente, consumatorii cu educație financiară pot contribui la asigurarea acestora că sectorul financiar aduce o contribuție efectivă la economia reală creșterea economică și reducerea sărăciei. Dar educația financiară este, de asemenea, crucială pentru economii mai dezvoltate, pentru a ajuta consumatorii să salveze suficient să ofere un venit adecvat la pensionare evitând în același timp niveluri ridicate datoria care ar putea duce la faliment și blocări.

Informațiile disponibile privind educația financiară a consumatorilor sunt îngrijorătoare două motive – nu numai că indivizii nu dispun în general de o finanțare adecvată fundal sau înțelegere pentru a naviga astăzi piață complexă, dar, din păcate, ei cred, de asemenea, în general, că sunt mult mai mult financiar înnobilat decât este cu adevărat cazul.

Reuniunea miniștrilor de finanțe ai G8 de la Sankt Petersburg din iunie 2006 a recunoscut importanța educației financiare, a salutat ” lucrările în curs în cadrul OCDE privind Proiectul de Educație Financiară și apel (ed) pentru dezvoltarea în continuare a orientărilor privind alfabetizarea financiară pe baza celor mai bune practici ”

Cercetarea efectuată pentru studiul OECD privind educația financiară indică că nivelul de educație financiară este scăzut în majoritatea țărilor, inclusiv în țările dezvoltate. În Japonia, de exemplu, 71% dintre adulții chestionați nu știau nimic despre investițiile în acțiuni și obligațiuni, în timp ce sondajele din SUA și Coreea au descoperit că elevii de liceu au eșuat la un test proiectat care măsura capacitatea elevilor de a alege și de a gestiona un card de credit sau de a salva pentru pensionare.

Deci, înainte de a putea chiar să înceapă lucrările privind furnizarea de educație financiară cetățenilor, guvernelor trebuie să-i convingă că este necesar. Nivelul de alfabetizare financiară tinde să varieze în funcție de învățământ și venituri, dar dovezile arată că consumatorii cu studii superioare
cu venituri ridicate poate fi la fel de ignorant cu privire la problemele financiare ca și mai puțin educați, consumatori cu venituri mai mici.

Țările sunt din ce în ce mai conștiente de importanța educației financiare și oferă deja o varietate de programe de educație financiară, variind de la site-uri web și broșuri sau broșuri.

Găsirea modalităților de a măsura dacă educația financiară a reușit să se realizeze cum ar fi creșterea gradului de conștientizare a consumatorilor sau a comportamentului schimbat, este nu este ușor și este costisitor pentru guverne, deci nu toate programele au fost evaluat. Dar când programele au fost evaluate, au fost dovedit a fi eficientă.

Consumatorii care participă la unul câte unul sesiunile de consiliere privind finanțele lor personale au datorii mai mici și mai puține delincvențe. Dar, în timp ce educația financiară este importantă, este doar un pilon al unui – o politică financiară adecvată pentru îmbunătățirea competențelor  financiare și a accesului la educație servicii financiare. Educația financiară poate completa, dar nu poate înlocui, alte aspecte ale politicii financiare de succes, cum ar fi consumatorul protecția și reglementarea instituțiilor financiare.

Educație financiară ar trebui, de asemenea, să meargă mână în mână cu îmbunătățirea accesului la piețele financiare și servicii. Accesul la serviciile financiare este o problemă semnificativă în multe economiile emergente – precum și pentru grupurile semnificative din țările OCDE,
cum ar fi minoritățile sau consumatorii cu venituri mici care nu au bancă conturi. În cele din urmă, educația financiară ar putea fi, de asemenea, completată alte abordări pentru a asigura o îmbunătățire a bunăstării financiare a consumatorilor.

Un element cheie pentru viitorul convinge consumatorii că au nevoie de educație financiară și le permite să le acceseze. De asemenea, este importantă o finanțare mai bună educație în școli. Absolvenții școlii de astăzi trebuie să fie mult mai mulți financiară, mai mult decât părinții lor, dacă ar trebui să se ocupe finanțe personale cu succes prin viață.

Rolul instituțiilor financiare în furnizarea de educație financiară nu numai clienților, dar și propriilor lor personal, trebuie să fie mai bine definită
și promovate în continuare. Mai multe informații sunt necesare atât la nivel internațional și la nivel național privind programele și practicile bune și modalitățile de a să promoveze accesul la serviciile financiare. Schimbul de informații cu privire la succes experiențele pot fi utile tuturor. Dacă guvernele vor câștiga consumatorii de la educația financiară, mai mult trebuie să fie învățat despre ceea ce au nevoie de educația lor financiară
la diferite stadii ale vieții lor.

Cum se livrează această educație este, de asemenea important – guvernele trebuie să știe cum să atragă atenția oameni ocupați cu locuri de muncă și familii. Sunt necesare mai multe eforturi pentru a dezvolta modalități de măsurare a succesului programele de educație financiară și guvernele trebuie să investească timp și bani în evaluarea acestora.

OCDE își aprofundează activitatea în domeniul educației financiare, în special în domeniul asigurărilor și al pensionării. Va examina mai mult să detalieze rolul important al educației financiare în creșterea consumului, conștientizarea și înțelegerea problemelor legate de asigurare, inclusiv beneficiile de acoperire de asigurare. Se va concentra, de asemenea, pe rolul educației financiare atât în ​​cadrul sistemelor de pensii cu beneficii determinate, elaborarea de orientări adecvate privind educația financiară pentru pensionare.

 

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of

Articole similare