Plante de interior

Îngrășământ universal pentru petunii pe bază de drojdie!

Fiind incredibil de rezistentă, drojdia nu își pierde proprietățile benefice în caz de îngheț, secetă și alte manipulații. Drojdia este adesea folosită pentru a menține sănătatea diferitelor plante, inclusiv legume. Pentru petunii, fertilizarea cu drojdie este unul dintre cele mai eficiente, mai puțin costisitoare și mai accesibile moduri de a stimula creșterea.

Cum să folosiți corect îngrășământul cu drojdie pentru petunii? Fertilizarea cu drojdie poate fi efectuată în aproape orice perioadă a vieții petuniilor, ea va fi benefică, de asemenea, și pentru mușcatele de interior. Compoziția de drojdie poate fi aplicată pe frunze sau puteți uda plantele sub rădăcină. Atunci când stropiți florile, se recomandă să folosiți o soluție de drojdie mai puțin concentrată.

Există 2 rețete de bază de preparare a amestecului util, din drojdie uscată și drojdie proaspătă.

Îngrășământ pe bază de drojdie proaspătă

Prima etapă de preparare constă în dizolvarea, apoi în infuzarea drojdiei proaspete. Amestecați apă cu drojdie în proporții de 5:1. Drojdia trebuie să fermenteze timp de câteva ore, iată de ce este comod să pregătiți soluția seara și să o lăsați să stea peste noapte.

Apoi, dimineața, trebuie să diluați compoziția concentrată cu apă în proporții de 1:10. Spre  seară, puteți începe irigarea sub rădăcină a plantelor. Pentru 1 m² de suprafață cu flori aveți nevoie de 10l de îngrășământ cu drojdie.

Îngrășământ pe bază de drojdie uscată

Un conținut și mai economic puteți obține, folosind drojdie uscată. Aveți nevoie de 10 gr de ingredient de bază, 60 gr de zahăr și 10l de apă caldă. Ingredientele uscate diluate se lasă la infuzare la o temperatură nu mai mică decât temperatura camerei, pentru aproximativ 2 ore. Infuzia de drojdie se diluează cu 50l de apă. În rezultat, cu cheltuieli minime, obțineți o cantitate imensă se soluție stimulatoare, cu care puteți uda un pat de flori de 5 m².

 

Rețeta naturistă de îngrășământ pe bază de drojdie pentru petunii îmbunătățește starea generală a florilor. La câteva zile după efectuarea acestei fertilizări, creșterea activă a plantei va fi vizibilă.

Drojdia este folosită ca îngrășământ de către florari și grădinari de mai bine de 2 secole. Această metodă de fertilizare a plantelor verificată în timp ajută la rezolvarea unor probleme precum:

– sistem radicular slab sau întârzierea în dezvoltare a unor anumite exemplare;

– încetinirea creșterii și reținerea îndelungată a plantei în stadiul de vegetație;

– părțile deteriorate ale plantei nu se regenerează mult timp.

Sfat. Nu e nevoie să adăugați în soluția pregătită de drojdie astfel de ingrediente suplimentare cum ar fi gunoi de pasăre, gunoi de grajd sau ierburi mărunțite, deoarece aceste substanțe organice reduc efectele drojdiei practic la zero.

Atitudinea grijulie față de plante nu va rămâne fără recompensă. Petuniile, care răspund pozitiv la adăugarea regulată a compozițiilor nutritive, vă vor mulțumi cu o înflorire abundentă pe parcursul întregului sezon.

0 0 votes
Article Rating

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Articole similare

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x