Alimentatie
Tratamente Naturiste

Lămâie înghețată e bună pentru sănătate

Bogată în nutrimente și antioxidanți, lămâia contribuie la buna funcționare a organismului și, mai mult, previne cancerul. Despre cum să folosești lămâia congelată împotriva cancerului vom vorbi în cele ce urmează.

Lămâia aduce o grămadă de beneficii sănătății, printre care detoxifierea organismului prin stimularea funcției hepatice și renale, întărirea imunității sau combaterea radicalilor liberi vinovați de îmbătrânirea prematură.

Beneficiile consumului de lămâi

Mai multe studii au dovedit faptul că aceste citrice ajută la menținerea sănătății, astfel:

– Proprietățile antibiotice și antivirale ale lămâii combat diversele microorganisme care determină apariția infecțiilor;

– Tot datorită acelorași proprietăți, lămâile sunt recomandate în tratamentul și prevenirea apariției paraziților intestinali, a hipertensiunii arteriale și a afecțiunilor sistemului nervos;

– Având capacitatea de a stimula sistemul imunitar, cura cu lămâie este recomandată ca terapie complemetară în perioadele în care pacienții cu cancer fac chimioterapie, un tratament foarte agresiv care, după cum se țtie, afectează grav imunitatea.

În plus, un studiu desfășurat la Universitatea din Florida a relevant faptul că lămâile conțin anumite categorii de antioxidanți, cum sunt cartenoidele, flavonoidele și limonoidele, care împiedica proliferarea tumorilor și previn mai multe tipuri de cancer, precum cel de colon, de pancreas, de prostată, de ficat, de sân și leucemia.

Cum poate lămâia să țină la distanță cancerul

Lămâia atacă celulele canceroase, conservându-le, în acelați timp, pe cele sănătoase. În plus, efectul alcalin al lămâii previne cancerul prin aceea că ameliorează starea generală a organismului, ceea ce ajută la inhibarea proliferării celulelor canceroase.

Mai mult, aceste citrice conțin 22 de agenți anticanceroși, precum pectina, glicozidele de flavonol și vitamina C. Consumul zilnic al unei lămâi întregi reduce cu 50% riscul dezvoltării cancerului. Pentru a obține restul beneficiilor pentru sănătate pe care le oferă lămâia, poți consuma minimum 150 g pe săptămână.

Cum să folosești lămâia congelată împotriva cancerului și altor tumori

Cea mai mare parte a substanțelor nutritive ale lămâii se găsesc în coajă, care, de regulă, este aruncată. Coaja conține de 10 ori mai multe vitamine decât sucul. Pentru a fi eficientă împotriva cancerului, lămâia trebuie consumată întreagă și, de preferință, congelată, pentru o utilizare mult mai eficientă în bucătărie.

Pentru început, spală bine lămâile cu apă și bicarbonat de sodiu sau cu oțet de mere diluat în apă. Introdu-le, apoi, la congelator. Odată congelate, poți începe să le consumi. Trebuie doar să le razi pentru a le adăuga în salate de legume sau de fructe, sosuri, băuturi, iaurturi și deserturi. Este ideal să consumi minimum 75 g de lămâie congelată zilnic.

Vara, le poți consuma cu înghețată. Pentru aceasta situație, taie un capac lămâii și scoate-i miezul. Introdu-o astfel la congelator, iar când este suficient de congelată, umple-o cu înghețată. Este un desert nemaipomenit pentru zilele toride de vară.

Rețetă de salată de fructe cu lămâie congelată

1 – Iată, mai jos, o rețetă de salată de fructe care cu siguranță ți se va părea extrem de apetisantă și de gustoasă. Vei obține o porție.

Așadar, ai nevoie de o felie de ananas, 3-4 căpșune sau zmeură, o jumătate de kiwi, o nucă, 25 g lămâie congelată. Amestecă-le și lasă-le în bol o oră-două, pentru a lăsa zeamă.

2 – Puneți cele 2 lămâi în congelator și lăsați-le acolo o zi întreagă. Nu este nicio filozofie. Unele persoane preferă să taie lămâile în două sau trei părți înainte de congelare, pentru a le putea răzui mai ușor. Vă recomandăm să le congelați întregi.

Așa cum am spus mai sus, ideal este să consumați 75 g de lămâie congelată în fiecare zi. Trebuie să dați pe răzătoare lămâile după ce au înghețat, pentru a le putea consuma. Veți simți imediat aroma lor naturală. Le puteți folosi și la pregătirea felurilor de mâncare, pentru un gust aparte.

Iată câteva exemple de modalități simple pentru a consuma lămâile înghețate:

  • Puneți 25 g de lămâie rasă în iaurt natural, fără zahăr.
  • Adăugați 25 g de lămâie rasă în salata pentru prânz. Adăugați și spanac, nuci, brânză, câteva bucăți de somon și câteva roșii cherry.
  • Puteți folosi lămâia înghețată alături de orice infuzie proaspătă, precum ceaiul verde rece sau altă băutură naturală (rece).
  • Lămâia înghețată poate fi combinată cu orice salată de fructe. De exemplu, o alegere delicioasă este un bol cu bucăți de ananas, trei căpșuni, o jumătate de kiwi, nuci mărunțite și 25 g de lămâie înghețată rasă deasupra.
0 0 votes
Article Rating

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Articole similare

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x