vegis.ro%20
kurtmann.ro%20
bestkids.ro%20
vegis.ro%20
Mic de jun

Lipii libaneze cu spanac si peste

De articoleutile - sâmbătă februarie 2, 2019

Lipii libaneze cu spanac si peste sunt un mic dejun fabulos pentru cei carora le place spanacul si peștele.

Ingrediente

  • 4 lipii libaneze mici
  • 250 g cascaval
  • 50 g unt sau margarina
  • 400 g spanac congelat sau din conserva
  • 2 fire ceapa verde
  • 4 fileuri de cod sau merluciu
  • 1 lamaie – piper – sare

Mod de preparare

Cureti, speli si tai marunt ceapa. Speli fileurile si le usuci folosind un servet. Daca folosesti spanac din conserva, il scurgi bine.

Calesti putin ceapa in unt. Adaugi spanacul congelat sau pe cel conservat si il scazi pe foc mic, amestecand din cand in cand, iar la sfarsit sarezi dupa gust.

Intre timp, frigi pe ambele parti fileurile de peste, intr-o tigaie teflonata, incalzesti lipiile in cuptor, la foc mic.

Cand fileurile sunt gata, le tai in fasii, pe care le stropesti cu zeama de lamaie si le presari cu sare si piper.

Scoti lipiile pe farfurii si razi peste ele cascaval, intinzi un strat subtire de spanac si asezi fasiile de peste. Rulezi repede lipiile si le consumi calde.

Daca doresti, poti sa le condimentezi cu ketchup sau sa le servesti cu ardei proaspeti alaturi.

Articole similare