Plante de interior

Miltonia sau orhideea

Marele grup al orhideelor include o varietate de apartament declarata convingator de specialisti “floarea lunii Mai”. Miltonia este confundata uneori cu trei frati patati din cauza aspectului, chiar daca botanic vorbind cele doua nu sunt in relatie de rudenie.

Miltonia produce flori colorate in alb, roz si rosu, sau in combinatii de cate doua. Alaturi de aspect, o alta calitatea responsabila pentru sarmul sau bine cunoscut este mirosul parfumat. Aceasta orhidee care adauga un surplus de stralucire oricarei locuinte, cu florile sale captivante, infloreste primavara sau toamna. Pentru aceasta are insa nevoie de atentie.

Din acest punct de vedere,  Miltonia este o planta deosebit de capricioasa, lucru pentru care nu oricine o cultiva cu succes. Este sensibila la udatul excesiv, la tempetarurile scazute si la curentii de aer. De asemenea, atmosfera inchisa, neaerisita, compromite viitorul bobocilor.

Nimeni si nimic nu o poate convinge sa se adapteze la conditii climatice diferite de cele intalnite in America de Sud. Melancolica dupa locurile de bastina, Miltonia iubeste umbra partiala si umiditatea. Planta se dezvolta minunat daca periodic ii sunt stropite si frunzele cu apa.  Prea putina lumina micsoreaza sansele plantei sa infloreasca, in vreme ce prea multa, sau mai bine spus lumina directa a soarelui arde frunzele.

Vara, cand este foarte cald si uscat, puteti sa cresteti nivelul de umiditate plasand ghivecele intr-o tava adanca cu pietris si apa. Miltonia se uda la 3 zile pe timpul sezonului cald si la 6 zile iarna. Fertilizarea se realizeaza lunar cu ingrasamant specific orhidelor, din aprilie pana in luna septembrie.

0 0 vote
Article Rating

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Articole similare

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x