Pomi fructiferi

Metode naturiste de combatere a manei

Este foarte important să preveniți apariția ciupercii și să realizați regulat măsuri de profilaxie împotriva manei.

1. Soluție de chefir

Una dintre cele mai simple și eficiente metode de combatere a ciupercii este utilizarea chefirului. E nevoie să pregătiți o soluție din produsul lactat. Pentru 1l de chefir folosiți 5l de apă. Soluția e gata pentru stropirea plantelor. De exemplu, pentru castraveți soluția de chefir are și rolul de îngrășământ minunat.

2. Soluție de zer

Pentru a pregăti soluția de zer, amestecați 1l de zer cu 1 găleată de apă, 10 picături de iod și 3 linguri de cenușă. Puteți prelucra culturile cu soluția obținută o dată în 10 zile. Roșiile arată un rezultat deosebit de bun.

3. Soluție de sare

Pentru soluția de sare, amestecați 1 pahar de sare și 10l de apă. Stropiți legumele încă verzi o dată în lună. – Nu am testato, doar o prezint dar nu stiu daca sa incurajez aceasta metoda.

4. Soluție de lapte

Amestecați 1l de lapte și 10l de apă pentru a pregăti soluția de lapte. Apoi adăugați 20 picături de iod în lichidul obținut. Folosiți soluția pentru stropirea tomatelor 1 dată în 2 săptămâni.

5. Soluție de drojdie

Dacă ați observat primele semne ale apariției manei, pregătiți o soluție de drojdie. Pentru aceasta, dizolvați 100 gr de drojdie în 10l de apă. Stropiți plantele afectate cu soluție.

După cum vedeți, există într-adevăr multe metode de a lupta contra manei cu soluții naturiste. De asemenea, e posibil să utilizați și produse chimice, însă aceasta este o măsură extremă, la care nu vă recomandăm să apelați. Cum luptați dumneavoastră contra organismelor parazite? Vă vom fi recunoscători dacă veți împărtăși propriile trucuri în comentarii.

0 0 vote
Article Rating

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Articole similare

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x