Stiri

Modele de adeverință pentru deplasare.

Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, a anunțat sâmbătă, 21 martie, o nouă serie de măsuri menite să prevină răspândirea rapidă a noului tip de coronavirus în România. Cum unele dintre aceste măsuri prevăd restricționarea circulației libere a persoanelor,  vă pune la dispoziție modele de adeverință pentru deplasare.

Sâmbătă seara, Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat ce măsuri se vor lua pentru a limita răspândirea coronavirusului pe teritoriul României. Articolele 4 și 5 ale Ordonanței de Urgență nr. 2 din 21.03.2020 prevăd următoarele:

  • Art. 4 – Între 6 – 22 se recomandă ca circulația să se efectueze doar pentru: deplasarea în interese profesional, pentru bunuri de bază, asistență medicală care nu se poate amâna, îngrijire copil ori deces, deplasări scurte în apropierea locuinței;

  • Art. 5 – Intervine permiterea circulației doar în anumite condiții. Între 22 – 6, circulația în afara locuinței e permisă doar pentru motivele de la art 4. Pentru verificare motiv deplasare, persoanele sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau declarație proprie răspundere, care cuprinde nume, data nașterii, adresa, motiv deplasare. Fac excepție sistemul de ordine publică și securitate națională, guvern, administrație prezidențială. Se aplică din 22 martie ora 22:00.

Astfel, la cererea autorităților abilitate, cetățenii trebuie să le prezinte acestora legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional. Puteți descărca de aici modele de adeverințe pentru deplasare, propuse de Grupul de Comunicare Strategică (Dati clic pe link-urile de mai jos):

Noua Declaratie-Proprie-Raspundere

Adeverinta angajator

Declaratie iesire din casa

Libera circulatie

0 0 vote
Article Rating

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Articole similare

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x