Idei de afaceri
Marketin online

Network marketing

Cata vreme te feresti de MLM-urile dubioase care vand iluzii si oglinzi si fum, ai putea sa faci bani foarte buni din proiectele de network marketing si in acelasi timp sa iti imbunatatesti si abilitatile de vanzari.

Important este ca proiectul pe care il alegi sa indeplineasca cateva conditii:
1. Sa vanda produse sau servicii reale (sa nu fie scheme de imbogatire rapida sau scheme Ponzi);
2. Produse si serviciile pe care le vinzi sa aibe o piata in locul unde iti desfasori activitate (daca esti din Vaslui de exemplu, este putin probabil sa ai succes cu produse de lux);
3. Sa fii pasionat tu insuti de produsele/ serviciile pe care le vinzi.
Totusi, cum le diferentiezi pe cele reale de cela care sunt doar niste scheme Ponzi?

Sunt sute de “investitii” care sunt doar paravane pentru scheme piramidale, din care se imbogatesc cei de la varful piramidei, pe baza banilor bagati de cei de la baza piramidei. Sunt asemanatoare cu fondul Caritas, daca il mai tineti minte.

Astazi sunt mult mai sofisticate, au si ceva investitii reale, sa para legitime in fata oamenilor si a autoritatilor si au mesaje de genul “Noi suntem un grup de oameni care ne vom realiza, singuri impotriva tuturor si tu esti un fraier ca nu te bagi”.

De obicei, nu au produse reale sau sunt destul de abstracte, randamentele sunt astronomice – zeci, sute de procente pe an.

Mesajul celor care recruteaza este de genul “Tu pierzi daca nu te bagi, esti un fraier”, un mesaj care incearca se te faca sa te simti ultimul ratat si sa vrei sa prinzi si tu ultimul tren spre prosperitate.

O alta varinata de a-ti da seama de legitimitatea unei astfel de scheme este sa o cauti pe diverse situri internationale care analizeaza MLM-uri:

Getting Started With MLM Companies The Right Way


https://mlmcompanies.org/

Daca proiectul de network marketing a trecut de filtrele de mai sus, este foarte posibil sa fie o buna oportunitate de a face bani in plus. Bineinteles, si aici pentru a avea rezultate, vei avea nevoie de munca si dedicare.

Articole similare