vegis.ro%20
kurtmann.ro%20
bestkids.ro%20
vegis.ro%20
Pesti de acvariu

Peste sanitar Pterygoplichthys gibbiceps

De articoleutile - luni octombrie 16, 2017

Peste sanitar Pterygoplichthys gibbiceps este raspandita in America de Sud, in bazinul hidrografica al Amazonului, Orinoco, Rio Negro, de asemeni, gasit in Rio Xingu (la sud de Altamira)

Peste sanitar Pterygoplichthys gibbiceps

Acvariu necesar:
Acest peste este cel mai maremembru al familiei Loricariidae si va necesita un acvariu cu dimensiunile de minim 120 cm. x 60 cm. adancimea nu are prea mare importanta deoarece ca majoritatea pestilor din fam. Loricariidae va petrece cea mai mare parte a timpului pe substrat.
Acvariul in care se creste aceasta specie necesita o buna filtrare deoarece acest peste va produce mari cantitati de deseuri.

Parametri apei: 

– Temperatura: 23 – 27°C
– pH-ul: 6.5 – 7,5
– Duritatea: 5 – 19 dGH

Descriere: 
Acest peste este usor de identificat dupa modelul de pe corp, precum si dupa forma inotatoarei dorsale „sailfin” (panza de corabie). Nu este agresiv, dar datorita faptului ca are o crestere rapida fata de alti pesti din acvariu poate provoca ranirea altor pesti de talie mai mica, daca se simt amenintati folosesc inotatoarele pectorale ca arma.
Are nevoie de un acvariu spatios dar cu locuri unde se poate ascunde seoarece ca majoritatea Loricariidae-lor este un peste nocturn, dar poate iesi si in timpul zilei sa se hraneasca.

Comportament:
Pasnic, dar pot aparea dispute teritoriale cu alti plecostomus sau gibbiceps

Specii compatibile:
Poate fii asociat cu specii de cichlidae-le Americane de talie mare, dar si cu alte specii de talie mare cum ar fi gourami gigant, arowana, etc.
Este recomandat sa nu se tina cu specii de talie mica.

Hrana: 
Acest peste este omnivor dar necesita si o cantitate de hrana vegetala (alge, salata verde, spanac, etc.) Hranit corespunzator creste rapid cam 20 cm/an. Acest peste de asemenea ar trebui sa aiba o buturuga, se considera ca foloseste lemnul in procesul de digestie.

Dimorfism:
Poate fii observat prin comparatia papilelor genitale ale pestilor.

Reproducere: 
Nu exista dovezi ca s-ar fii reusit reproducerea acestui peste in acvariu.

Articole similare