Sanatate
Tratamente Naturiste

Proprietati medicinale ale cojilor de Lamaie

Cojile de lamaie au o eficienta deosebita in mentinerea sanatatii si igienei orale. Deficientele de vitamina C se fac simtite in afectiuni ale cavitatii bucale, cum ar fi gingivita. Cojile de lamaie sunt foarte bogate in acid citric, acesta avand capacitatea de a acoperi carentele de vitamina C si de a lupta impotriva afectiunilor cavitatii bucale.Trebuie spus din capul locul ca acest articol se refera la cojile lamailor netratate, majoritatea celor din comert fiind ceruite sau injectate cu chimicale pentru a rezista mult timp, deci probabil daunatoare pentru sanatate. din fericire am observat ca se gasesc si lamai bio(mai scumpe) in unele dintre marile lanturi de magazine din Romania.

Imbunatatirea sanatatii oaselor

Cojile de lamaie ajuta la imbunatatirea sanatatii oaselor tale. Acestea contin o cantitate impresionanta de calciu si vitamina C, doua elemente care ajuta la mentinerea si imbunatatirea starii de sanatate a oaselor tale. De asemenea, coaja de lamaie ajuta la prevenirea afectiunilor sistemului osos, precum osteoporoza, artrita reumatoida si poliartrita inflamatorie.

Trateaza stresul oxidativ

Cojile de lamaie reduc considerabil efectul negativ pe care-l are stresul oxidativ asupra organismului tau. Cojile de lamaie detin mari cantitati de bioflavonoide citrice, acestea fiind surse foarte importante care duc la o reducere a stresului oxidativ.

Lupta impotriva afectiunilor pielii

Cojile de lamaie ajuta la prevenirea si combaterea afectiunilor pielii, cum ar fi ridurile, acneea, pigmentarea si punctele negre. Radicalii liberi joaca un rol foarte important in acest proces. Acestea sunt, de asemenea, foarte bogate in antioxidanti, acestia avand un efect detoxifiant asupra pelii taile.

Eliminarea toxinelor

La nivelul organismului fiecaruia dintre noi sunt prezente elemente toxice. Acestea, nu numai ca ne slabesc organismul, dar, de asemenea, cresc considerabil dependenta de obiceiurile alimentare nesanatoase. Cojile de lamaie, datorita continului lor de bioflavonoide citrice, ajuta la eradicarea acestor elemente toxice prezente in corpul nostru.

Eficiente impotriva cancerului

Cojile de lamaie lupta impotriva cancerului si pot fi utilizate in prevenirea si tratamentul cancerului. Cojile de lamaie contin Q40 salvestrol si limonen, doua elemente care ajuta in lupta impotriva celulelor canceroase prezente in organismul nostru.

Imbunatatirea sanatatii cardiovasculare

Datorita prezentei flavonoizilor plifenolici prezenti in cojile de lamaie, acestea au capacitatea de a reduce considerabil valorile colesterolului din organism, fapt ce duce la o imbunatatire a sanatatii cardiovasculare. De asemenea, prezenta potasiului ajuta la imbunatatirea tensiunii arteriale.

In plus, fata de beneficiile enumerate mai sus, lamaile au proprietatea de a detoxifia ficatul, de a intari capilaree, de a vindeca infectiile urechii, de a imbunatati circulatia sanguina, de a reduce contractiile musculare si de a preveni accidentele cardiovasculare cerebrale.

0 0 votes
Article Rating

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Articole similare

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x