kurtmann.ro%20
bestkids.ro%20
Felul doi

Pui cu legume

De articoleutile - miercuri februarie 6, 2019

Ingrediente

– o jumatate de pui sau gaina

– 750 g cartofi

– 500 g morcovi

– 300 g ceapa

– 2 ardei iuti (sau chili praf)

– 1 capatana de ustroi

– 1/8 vin alb (poate lipsi)

– 60 ml ulei de masline

Mod de preparare

Se curata ceapa, cartofii si se taie în jumatate de-a lungul. Morcovii se curata si se taie in felii groase. Se taie puiul (gaina) in bucati si se sareaza dupa gust. Se pune intr-o tava mare si adanca cartofii, iar deasupra se aranjeaza bucatile de pui si printre ele se adauga ceapa, morcovii, ustroiul tocat, ardeii iuti taiat marunt si verdeata.

Uleiul de masline se toarna deasupra. Se incalzeste cuptorul in prealabil la 220 grade C. Se pune tava pe treapta cea mai inalta posibil in cuptor se da cuptorul la 250 grade C si se lasa asa 10 minute sa se rumeneasca.

Se scoate din cuptor, se toarna vinul alb peste si se mai lasa 1.45/h. Daca se rumeneste prea tare se mai poate acoperi cu folie de aluminiu.

Articole similare