kurtmann.ro%20
bestkids.ro%20
Felul doi

Pui la cuptor cu otet balsamic

De articoleutile - miercuri februarie 6, 2019

Ingrediente

– 1 pui intreg

– 1 lingura de rozmarin proaspat sau 1 lingurita de rozmarin uscat

– 1 catel de usturoi

– 1 lingura de ulei de masline

– 8 fire de rozmarin proaspat

– 1/2cana de otet balsamic

– 1/2 lingurita de zahar brun

– piper negru

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C. Se spala bine puiul pe interior si pe exterior cu apa rece si se lasa sa se usuce. Intr-un vas mic, se amesteca rozmarinul cu usturoiul pisat.

Se indeparteaza pielea si se unge puiul cu ulei de masline, apoi cu mirodeniile. Se presara cu piper, se pun 2 fire de rozmarin in interiorul puiului si se leaga picioarele.

Puiul se pune intr-o tava si se da la cuptor, timp de aproximativ 1 ora si 20 minute. Se stropeste din cand in cand cu sosul din tava. Cand se rumeneste, puiul se scoate din cuptor si se pune pe un platou.

Intr-o cratita, se amesteca otetul balsamic cu zaharul brun si se incalzeste, nelasand sa fiarba. Se taie puiul si se acopera cu otetul balsamic. Se decoreaza cu firele de rozmarin ramase si se serveste imediat.

Articole similare