Dulciuri

Rondele cu migdale

De articoleutile - vineri februarie 15, 2019

Ingrediente

– 1/3 cana unt la temperatura camerei

– 3/4 cana zahar brun sau substitut de zahar

– 1 lingurita cafea ness

– 3/4 lingurita praf de copt

– 2 albusuri

– 1/3 cana iaurt degresat

– 1/2 esenta de migdale

– 2/3 cana pudra de cacao simpla

– 1 1/2 cana de faina integrala

– 1 bucata de ciocolata alba dietetica

– 1/4 lingurita de untura

– 40 de migdale prajite

– 1/4 lingurita zahar praf (optional)

Mod de preparare

Untul se amesteca aproximativ 30 de secunde cu mixerul, dupa care se adauga zaharul brun, cafeaua si praful de copt continuand sa amestecati.

In aceeasi compozitie se adauga si albusurile, iaurtul, esenta de migdale si pudra de cacao, dupa care se adauga treptat faina amestecand incet cu o lingura de lemn.

Se ia cate o lingura din compozitie si se toarna intr-o tava pentru cuptor; se lasa rondelele la cuptor 6-8 minute. Intr-o cratita se topeste ciocolata alba si untura, se introduce fiecare migdala pe jumatate in ciocolata si se pune deasupra peste rondele.

Puteti sa face aceleasi rondele in care sa inlocuiti doar esenta de migdale cu esenta de menta si sa le ornati cu ciocolata alba si frunze de menta.

Articole similare