Salate

Salata cu cartofi fierti si cruditati

Ingrediente

– 1 kg cartofi

– 2 morcovi mijlocii( 300g)

– 1 telină mijlocie ( 250g)

– 1 ceapă roşie sau 1 legătură ceapă verde

– 2 castraveţi de grădină( 250g)

– 1 gogoşar sau ardei gras

– frunze de spanac sau salată verde

– opţional măsline şi roşii pentru decor

Dressing 1

– 2-3 linguri ulei de măsline presat la rece

– 2 linguri zeamă lămâie

– 2 linguriţe muştar

– condimente aromate: un amestec de pulbere de coriandru, anason, busuioc, cimbrişor,

– dafin, ghimbir, măghiran, rozmarin, pătrunjel verde tocat, mărar şi frunze de ţelină tocate, frunze de busuioc tocat,frunze de tarhon tocat, hasmăţui tocat.

Dressing 2

– 2.3 linguri ulei de măsline presat la rece

– 1 linguriţă muştar

– 2 castraveciori sau gogoşari muraţi tăiaţi cubuleţe – condimente aromate: un amestec de pulbere de coriandru, anason, busuioc, cimbrişor,

– dafin, ghimbir, măghiran, rozmarin, pătrunjel verde tocat, mărar şi frunze de ţelină tocate, frunze de busuioc tocat, hasmăţui tocat, piper, sare

Mod de preparare

Se curăţă şi se spală cartofii, se taie cuburi mari, se pun la fiert în apă cu sare.

Se ia spuma cu o spumieră sau o lingură. Se fierb la foc mic timp de 20 minute.

În timp ce cartofii fierb, se pregătesc legumele.

Se curăţă de coajă, se spală şi se rad pe răzătoarea mare morcovul şi ţelina.

Se curăţă, spală şi taie cubuleţe ceapa.

Se spală, se curăţă de cotor şi seminţe gogoşarul sau ardeiul şi se taie cubuleţe.

Se spală castraveţii şi se taie cuburi sau se taie în patru pe lungime şi apoi feliuţe.

Se spală şi se taie fâşii câteva frunze de salată sau spanac. Se pregăteşte într-un bol dressingul.

Dacă se pregăteşte varianta de dressing care conţine castraveţi muraţi nu se mai pune în compoziţie castraveţi verzi cruzi.

Se amestecă într-un castron legumele pregătite cu dressingul aromat.

Când cartofii sunt fierţi se scurg de apa în care au fiert dar se mai lasă pe fundul cratiţei cam de 1 deget apă.

Aceasta va fi necesară atunci când amestecăm cu legumele să nu rezulte o salată cu o consistenţă prea uscată, mai ales că atunci când cartofii se răcesc ei devin mai uscaţi.

Se lasă să se mai răcorească cartofii şi apoi se amestecă uşor cu legumele.

Se serveşte într-o salatieră peste frunze de salată, decorată cu roşii, verdeaţă, măsline.

Articole similare