Idei de afaceri

Idei de afaceri in 2020

Sunt numeroase oportunitati de afaceri despre care auzim in fiecare zi. Antreprenorii stiu ca singura cale de imbogatire este actiunea. Valorificam noi oportunitati de afaceri. Unele cer investitii fnanciare minore. Altele ne determina sa realizam un plan de afaceri care sa ne ajute sa atragem fonduri importante.

Dar ce conteaza este ca noile oportunitati de afaceri sa isi returneze investitia, mai devreme sau mai tarziu. Criza economica prin care trecem, ne determina sa luam decizii mai rapid ca inainte, sub presiunea bugetelor pe care trebuie sa le calibram cat mai eficient.

Iata cateva idei de afaceri in care sa investesti:

Ferme ecologice
Si in acest domeniu poti sa intri cu maxim de sanse sa dai lovitura. Va recomand tot ce este ecologic pentru ca sunt foarte multe facilitati care se adreseaza in mod special antreprenorilor dispusi sa investeasca in aceasta directie. Sunt foarte multi afaceristi care ar putea sa obtina profituri cel putin de trei ori mai mari decat acum daca ar alege sistemul ecologic. Eforturile nu sunt mult mai mari, doar investitia financiara de inceput, planul de afaceri, documentarea si obtinerea acreditarilor. De la un punct, eforturile sunt asemanatoare, doar ca fermele ecologice produc mai mult, mai bine, mai scump, decat cele clasice.

Culturi de arbusti fructiferi
Recomand toti arbustii fructiferi pe care ii putem cultiva cu rezultate maxime in Romania. De la catina si pana la mure, zmeura, goji si merisoare, toate sunt alegeri exceptionale. Merita din plin, mai ales avand in vedere faptul ca o cultura de arbusti fructiferi poate cere investitie de cca 13. 000 – 20. 000 de euro pentru inceput, pentru cateva parcele si apoi se poate dezvolta in timp, prin reinvestirea unei parti din profit. Din anul 3-4, daca avem productie buna, afacerea intra pe plus si incepe sa cheltuiasca din incasari, fara ajutor financiar major din partea noastra.

Livezi bio
Meri, peri, gutui, caisi, piersici… Fructele BIO sunt scumpe si putine. Nu stiu cand ati cumparat ultima data piersici bio de la hipermarket. Se prea poate sa nu le fi vazut niciodata din simplul motiv ca afacerea este abia la inceput in Romania. Din fericire, aici exista loc suficient pentru dezvoltare. Cine dispune de minim 40.000 – 50.000 de euro, poate incepe afacerea in forta maxima.

Pensiuni cu ferma proprie
Se poarta in ultima vreme turismul agricol, sa mergi la ferma si sa petreci acolo cateva zile, o saptamana, cat te tin buzunarele. Nu de alta, dar nu este deloc ieftin. Pentru cunoscatori, totul a inceput in Franta si sper sa nu gresesc. Aici a fost initiat trendul de a oferi cazare si masa la ferma proprie. Asa se face ca incet-incet, oamenii au inceput sa plateasca sa poata petrece cateva zile de odihna la pensiune cu ferma. In timpul zilei culeg un patrunjel, scot vacile la camp, invata cum se parleste un pui la foc in curte, copiii vad animalele in mediul lor natural si toata lumea se hraneste sanatos, bio, cateva zile.
Interesant este ca sunt din ce in ce mai multi oameni dispusi sa plateasca sa lucreze pamantul intr-un astfel de colt de rai. Imbina odihna cu munca de placere si ajung sa traiasca o vacanta din care se dezlipesc foarte greu.
Afacerea merita atentie deosebita pentru ca discutam despre nivel redus de competitie si despre return on investment exceptional!

Servicii de instalare si mentenanta de panouri solare
Ni le dorim pentru ca ne ajuta sa economisim bani. Avem nevoie de ele din ce in ce mai mult si suntem dispusi sa investim in ele. Din fericire, in industrie exista loc suficient pentru cei care doresc sa isi puna banii la loc sigur. Investiti in panouri solare, eoliene si tot ce presupune energie din surse regenerabile.

Daca nu vedem in acest moment o explozie a serviciilor din domeniu, asta nu poate insemna decat un singur lucru: este momentul perfect sa incepem demersurile pentru a pune o afacere pe picioare. In maxim 3-4 ani, afacerile aflate deje in curs de dezvoltare in aceasta industrie vor avea cel mai mult de beneficiat.

0 0 vote
Article Rating

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Articole similare

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x